Οργανώστε σωστά το δωμάτιο του μωρού!
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Οργανώστε σωστά το δωμάτιο του μωρού!

August 14, 2020

author:

Parenting.gr

Οργανώστε σωστά το δωμάτιο του μωρού!

Παπουτσάκια, καλτσάκια, πετσέτες, πάνες, παιχνίδια, αρκουδάκια… Πόσα πράγματα μπορεί να χωρέσει τελικά ένα βρεφικό δωμάτιο;

Μήπως είναι μικρός o χώρος που έχετε διαθέσει στο μωρού σας ή μήπως απλά χρειάζεται οργάνωση;

Πάντα υπάρχουν έξυπνες λύσεις, αρκεί να υπάρχει διάθεση και φαντασία!
Δείτε μερικές χρήσιμες ιδέες:

Συρταριέρα
shutterstock_383432695
Τους πρώτους μήνες, το μωρό χρειάζεται πάρα πολλά ρούχα, εσώρουχα και λευκά είδη, γιατί λερώνεται συνεχώς. Όλα αυτά τα είδη πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή καθαρά, σιδερωμένα και εύκολα διαθέσιμα στη μαμά. Οργανώστε μια συρταριέρα και επιλέξτε ένα ξεχωριστό συρτάρι για κάθε είδος: εσώρουχα, πετσέτες και μπουρνούζια, κάλτσες και σαλιάρες. Επίσης, κρατήστε ένα συρτάρι για τα ρούχα που πλέον του είναι μικρά. Κολλήστε διακριτικές ετικέτες έξω από τα συρτάρια ή βάψτε κάθε συρτάρι διαφορετικό χρώμα για μεγαλύτερη ποικιλία και ευκολία!

Ντουλάπα
shutterstock_3482423
Τα «καλύτερα» ρούχα του μωρού πρέπει να τοποθετηθούν στην ντουλάπα του. Κρεμάστε τα σε κρεμάστρες και κάντε έναν διαχωρισμό ανάλογα με το μέγεθος τους. Χρησιμοποιήσε χωρίσματα που θα αναγράφουν την ηλικία για την οποία προορίζεται κάθε ομάδα ρούχων.

Χώρος για τα αναλώσιμα
Οργανώστε ένα χώρο για πάνες,  μωρομάντιλα και κρέμες του μωρού. Αν δεν υπάρχει ντουλάπι, τότε κρεμάστε κάπου ένα μεταλλικό καλάθι ή κάντε λίγο χώρο στο εσωτερικό της ντουλάπας. Φροντίστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό, από το σημείο που έχετε στήσει την αλλαξιέρα.

Κουτιά για μικροπράγματα
Προμηθευτείτε ευρύχωρα κουτιά για να οργανώσετε τα παπούτσια. Μέσα σε κάθε κουτί θα χωρέσουν αρκετά ζευγάρια. Στο εξωτερικό σημειώστε τα μεγέθη, αλλά και την εποχή (καλοκαιρινά – χειμωνιάτικα). Μερικά κουτιά μπορείτε να τα γεμίσετε με μικροαντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, όπως μπιμπερό, σφραγισμένες πιπίλες, μασητικά, κ.α. Τοποθετήστε τα κουτιά χαμηλά μέσα στην ντουλάπα. Αν είναι έχετε επιλέξει όμορφα κουτιά που ταιριάζουν με τα χρώματα των τοίχων, τότε στολίστε με αυτά το δωμάτιο, τοποθετώντας τα σε εμφανή σημεία, που όμως δεν θα μπορεί να φτάσει το παιδί.

Καλάθι για παιχνίδια

shutterstock_195469826Αγοράστε ένα βαθύ καλάθι που θα ταιριάζει με το design του δωματίου ή ζωγραφίστε ένα μεγάλο ξύλινο κουτί με τους αγαπημένους ήρωες του μικρού σας. Εκεί θα τοποθετηθούν τα παιχνίδια του. Μια χαμηλή σύνθεση με ντουλαπάκια και ραφάκια θα ήταν ιδανική για όσα παιχνίδια είναι σε κουτιά, αλλά και για τη θεματική οργάνωση τους (π.χ. συρτάρι για τα lego, ντουλάπι για τα αυτοκινητάκια, τις κούκλες κλπ)

Ράφια με λούτρινα
Τοποθετήστε χρωματιστά ράφια στους ζωγραφισμένους τοίχους και στολίστε πάνω τους τα λούτρινα αρκουδάκια. Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι κατάλληλα για τα μωρά, οπότε καλύτερα να παραμείνουν μακριά τους προς το παρόν. Άλλωστε μπορούν αποτελέσουν ένα προσωρινό ξεχωριστό ντεκόρ για το βρεφικό δωμάτιο ! Προσοχή, όμως, τα ραφιά να είναι μακριά από το κρεβάτι και την αλλαξιέρα του μωρού σας.

Originally posted 2016-06-14 01:00:23.