Οργανώστε ένα play date με τους φίλους των παιδιών και στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όλοι μαζί
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Οργανώστε ένα play date με τους φίλους των παιδιών και στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όλοι μαζί

November 29, 2021

author:

Parenting.gr

Οργανώστε ένα play date με τους φίλους των παιδιών και στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όλοι μαζί

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γιορτές που συνδυάζονται με δώρα. Όλα τα παιδιά περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να φέρει στα (καλά υποτίθεται) παιδάκια τα δώρα που του έχουν ζητήσει. Επίσης, είναι γιορτές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά ιδιαίτερα χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Παρόλο που παραδοσιακά συνηθίζουμε να στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με την οικογένεια ή τους αγαπημένους κοντινούς μας συγγενείς, έχετε σκεφτεί πόσο μεγάλη χαρά θα δίνατε στα παιδιά σας εάν τα αφήνατε να στολίσουν το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τους φίλους τους;

Παρόλο που γνωρίζουμε πως κάθε παιδικό πάρτι ή συγκέντρωση για παιχνίδι στο σπίτι σας, είναι και μια μικρή ταλαιπωρία για εσάς, είναι τόσο μεγάλη η χαρά των παιδιών σας που αξίζει να το σκεφτείτε.

Ιδανικά, σας προτείνουμε να τους ετοιμάσετε μια έκπληξη, καλώντας όλους τους φίλους τους χωρίς εκείνα να το γνωρίζουν. Όταν φτάσει η κατάλληλη ημέρα, στολίστε την πόρτα του σπιτιού με Χριστουγεννιάτικα στεφάνια,  κορδέλες ή φιόγκους, και κρεμάστε στο πόμολο της πόρτας έναν ξύλινο σπιτάκι με Άγιο Βασίλη ή χιονάνθρωπο.

Όταν φτάσουν οι μικροί φίλοι των παιδιών σας βάλτε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κεράστε γλυκά της εποχής και  ξεκινήσετε όλοι μαζί να στολίζετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξιοποιώντας όλη τη «διαθέσιμη» παιδική δημιουργικότητα.

Αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν και θα δείτε πόσο μεγάλο ταλέντο έχουν να ανακαλύπτουν τα πιο απίθανα σημεία για να κολλήσουν, ας πούμε, τα Χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα τζαμιών. Για να σας προλάβουμε, είναι εντελώς ακίνδυνα τόσο για τα τζάμια του σπιτιού όσο και για τα έπιπλά και στοιχηματίζουμε πως θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν συνειδητοποιήσετε πόσο εύκολα μπορούν να χαρίσουν γιορτινή και παιδική ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Φέτος, τα Χριστούγεννα, δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να χαμογελάσουν!

Originally posted 2017-10-15 12:31:34.