Ομελέτα Φούρνου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

baked-omelet-squares-02Τα αυγά είναι απαραίτητο συστατικό στη διατροφή μας και οι ειδικοί συστήνουν να τα καταναλώνουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα!

Ειδικά οι ομελέτες είναι πολύ νόστιμες και μπορούμε να βάλουμε ό, τι υλικά θέλουμε!

Η παρακάτω συνταγή είναι για μια ομελέτα με λαχανικά που όμως αντί για τηγανητή την κάνουμε στο φούρνο για να απολαύσουμε πιο ελαφριά και υγιεινά γεύματα!

Υλικά:

6 αυγά
2 πράσινες πιπεριές
1 πατάτα μεγάλη
2 ντομάτες
250 γρ. φέτα
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στη λαδόκολλα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις τηγανίσουμε.
Σε ένα μπωλ ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα αυγά και τους χτυπάμε μαζί με ελάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες και τις προσθέτουμε στα αυγά. Επίσης προσθέτουμε και την μία ντομάτα ψιλοκομμένη.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τα ασπράδια αυγών σα μαρέγκα.
Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βάζουμε στο μείγμα των κρόκων και έπειτα ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε τέλος και λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε τα αυγά και από πάνω τρίβουμε την φέτα. Στρώνουμε την επιφάνεια με την δεύτερη ντομάτα αφού την έχουμε κόψει σε ροδέλες και πασπαλίζουμε αλατοπίπερο και ρίγανη. Ραντίζουμε και με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την ομελέτα για μισή ώρα περίπου στους 150 βαθμούς. Τη μισή ώρα ψήνουμε από τη μια πλευρά και μετά τη γυρνάμε ή αλλάζουμε το φούρνο στην κάτω θερμοκρασία!

The post Ομελέτα Φούρνου appeared first on Arkoudos, Συνταγές … μέλι.

Περισσότερα άρθρα