Οι 5 αγαπημένες μας χρωματικές επιλογές τοίχου για καλύτερη διάθεση στο σπίτι!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Οι 5 αγαπημένες μας χρωματικές επιλογές τοίχου για καλύτερη διάθεση στο σπίτι!

October 25, 2019

author:

Parenting.gr

Οι 5 αγαπημένες μας χρωματικές επιλογές τοίχου για καλύτερη διάθεση στο σπίτι!

Είσαι στις κλειστές σου; Επιστρέφεις στο σπίτι σου και νιώθεις τη διάθεσή σου να χειροτερεύει;
Όλο και περισσότερες επιστημονικές φωνές επιμένουν ότι τα χρώματα στο σπίτι μας «παίζουν» με τη διάθεσή μας! Ειδικά οι αποχρώσεις των τοίχων που είναι κυρίαρχες στους χώρους μας.

Συγκεκριμένα, θεωρείται ότι η αλληλεπίδραση της ψυχολογίας μας με τα χρώματα εξαρτάται από τη φωτεινότητά και τον βαθμό κορεσμού τους.
Για παράδειγμα, τα χρώματα με έντονη φωτεινότητα, αλλά με χαμηλό βαθμό κορεσμού, όπως το λιλά, θεωρούνται χαλαρωτικά. Αντιθέτως, τα κορεσμένα σκοτεινά χρώματα όπως το μπλε θεωρούνται αναζωογωνητικά.

Διαλέξαμε 5 χρώματα για τους τοίχους του σπιτιού σας που θα σας φτιάξουν τη διάθεση! Μάθετε γιατί!
shutterstock_401877379
Μπλε
Ίσως η πιο χαρακτηριστική από τις ψυχρές αποχρώσεις. Το μπλε είναι γνωστό ότι μεταδίδει χαλαρή διάθεση και γαλήνη. Συνδέεται με την αίσθηση της καθαριότητας αλλά και της δροσιάς, οπότε είναι ιδανικό για χώρους τους σπιτιού που υπερθερμαίνονται το καλοκαίρι. Επίσης, το μπλε χρώμα στο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με σχετική έρευνα, θεωρείται “υπεύθυνο” για περισσότερες ώρες ύπνου  αλλά και πιο χαρούμενη διάθεση στο ξύπνημα.
Λευκό
Κλασικό και αυθεντικό, το λευκό φαντάζει συχνά αυτονόητο για τους τοίχους. Παρόλο που το θεωρούμε τετριμμένο,  το λευκό χρώμα είναι το αγαπημένο πολλών διακοσμητών. Διαθέτει μεγάλη ευελιξία για συνδυασμούς και διαχέει υπέροχα το φως, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της ευρύτητας και των αυξημένων διαστάσεων.
Μωβ
Αυτό το χρώμα έχει χαρακτήρα! Μεταδίδει την αίσθηση της πολυτέλειας, για αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί συστηματικά από τους διακοσμητές των βασιλικών παλατιών σε όλο τον κόσμο! Αποτελεί λοιπόν αυτονόητη επιλογή για όσους επιθυμούν να προσθέσουν χαρακτήρα πλούτου και ευημερίας στο σπίτι τους χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Ωστόσο, η «μεγαλοπρέπεια» του μωβ δεν είναι ευπρόσδεκτη σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Η κρεβατοκάμαρα είναι απαγορευτική για αυτό το ζωηρό χρώμα, το οποίο συνδέεται με υπερδιέγερση και λιγοστές ώρες ύπνου.
Πράσινο
Ταξιδεύει αμέσως  το μυαλό μας στις αποχρώσεις των φύλλων και  φυτών. Συμβολίζει την ηρεμία, την άνεση και την ισορροπία. Λειτουργεί αναζωογονητικά για το μυαλό και τις αισθήσεις και κρίνεται κατάλληλο για κάθε χώρο του σπιτιού.
Καφέ
Μια γήινη απόχρωση που λειτουργεί ζεστά και φιλικά. Ανήκει στις μουντές επιλογές, οι οποίες όμως κερδίζουν περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια έναντι των πολυφορεμένων φωτεινών αποχρώσεων. Είναι καλή επιλογή για το σαλόνι, ειδικά σε συνδυασμό με ξύλινο πάτωμα.

Originally posted 2016-06-28 12:02:40.