Οι 10 καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά αυτήν την εβδομάδα!
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι 10 καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά αυτήν την εβδομάδα!

December 21, 2019

author:

Parenting.gr

Οι 10 καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά αυτήν την εβδομάδα!

2091542_orig
Μετά από ένα τριήμερο χαλάρωσης και λουλουδιών καλωσορίζουμε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου με υπέροχες δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά! Ως συνήθως, ψάξαμε τις καλύτερες παιδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την τρέχουσα εβδομάδα ώστε να οργανωθείτε και να περάσετε αξέχαστες στιγμές! Ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά σε διάφορες δραστηριότητες είναι πολύτιμος καθώς το καθετί θα πρέπει να τους δίνει κίνητρα για μάθηση και ενέργεια! Και συνήθως είναι πολύ ευχάριστο για τους γονείς όταν περνούν και οι ίδιοι καλά!

1. Μικρή Μουσική Παράσταση στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκανthumbnail (1)
Aν ψάχνετε για μια ευκαιρία να περάσετε όμορφο και διαφορετικό δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας το CHILD’ SPACEATHENS οργανώνει στις 9 Μαΐου 2015 στις 11.00 και στις 12.30 στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ένα δρώμενο ειδικά για βρέφη που βασίζεται στην κίνηση και έχει σχεδιαστεί με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη των βρεφών! Με τους ήχους ζωντανής μουσικής, με κινήσεις και τραγούδι,τα βρεφάκια θα αυτοσχεδιάσουν δημιουργώντας μία ‘παράσταση’ όπου η συμμετοχή όλων είναι το βασικό συστατικό!
Επικοινωνία: Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Δικαιάρχου και Χρυσάφης 17, Βύρωνας 6945464097, 6983434636.

2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ”
Στον κύκλο εργαστηρίων με τον τίτλο “πολιτείες” οι μικροί μας μαθητές θα ακούσουν ιστορίες για πραγματικές ή φανταστικές πολιτείες, για νέες και αρχαίες πόλεις και θα δημιουργήσουν τις δικές τους πήλινες πολιτείες! Τα μαθήματα του εργαστηρίου γίνονται Σάββατο πρωί 11-1 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 – 13 χρονών.
Τα παιδιά θα παίρνουν τα αντικείμενα τους ψημένα και γυαλωμένα, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων!
Επικοινωνία: Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, Μελιδόνη 4-6 ,  2103318491-5

3. ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ART ACTS: VAN GOGHimages
Πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας ουρανό με ζωντανά αστέρια; Πώς θα θέλαμε να είναι το αγαπημένο μας δωμάτιο; Οι πιο γνωστοί πίνακες του Van Gogh γίνονται πηγή έμπνευσης κι ενεργοποιούν τους μικρούς μας ζωγράφους! Τα παιδιά στο εργαστήρι αυτό συμμετέχουν ατομικά και συνεργατικά σε ένα μαγικό ταξίδι έκφρασης, όπου προσεγγίζουν το έργο μεγάλων σύγχρονων καλλιτεχνών, με εργαλεία γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, εικαστικές τεχνικές, όπως κολάζ και κατασκευές, και μουσικοκινητική αγωγή! Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, 16:00-17:30:
Επικοινωνία: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16 ,210 3461981

4. Ο μικρός εκτιμητής τέχνης
Και αν θέλουν τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν ένα έργο τέχνης το Ίδρυμα Θεοχαράκη οργανώνει το κατάλληλο εργαστήριο! Τα παιδιά από 8-12 ετών θα ανακαλύψουν την ιστορία ενός ξεχωριστού αντικειμένου τέχνης κάθε φορά αναλύοντας τα χαρακτηριστικά, την τεχνική και την χρησιμότητά του, καθώς και τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Ευρώπης και την αισθητική τους. Πρόκειται για μια διαδραστική εμπειρία με σκοπό την όξυνση της αντίληψης και της παρατηρητικότητας που υπόσχεται στα παιδιά τον ενθουσιασμό μιας «ανακάλυψης»! Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 10.00 το θέμα είναι “Αντικείμενο τέχνης από την Ιταλική Αναγέννηση”
Πληροφορίες : Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
106 71, Αθήνα 210-3611206

5. ARKKI (School of Architecture for children and Youth)2444309_orig
Το ARKKI, που ήρθε στην Ελλάδα από την Φινλανδία και τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ το καλοκαίρι, έχει στόχο να ανακαλύψουν τα ίδια τα παιδιά τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, να εξερευνήσουν τον κόσμο με όλες τους τις αισθήσεις, να τονώσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων κατασκευών και με εργαλείο την αρχιτεκτονική. Γι’ αυτό και όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.! Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 17.00 ξεκινάει ο 8ος Κύκλος εργαστηρίων!
Επικοινωνία: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16 , 210 3461981

6. Παιδικό-Νεανικό Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα «Χρωματίζω πουλιά και περιμένω να κελαηδήσουν»
Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς φίλους του Δήμου Βύρωνα δίνει για 30η χρονιά το Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ της πόλης συνεχίζεται μέχρι τις 10 Μαΐου με πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις!
Ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ είναι: «Χρωματίζω πουλιά και περιμένω να κελαηδήσουν», εμπνευσμένος από τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη. Τα πουλιά αυτά, δεν είναι, παρά τα παιδιά μας, τα χρώματα είναι οι αξίες και τα ιδανικά που προσπαθούμε να τους μεταλαμπαδεύσουμε ώστε να χτίσουν μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Επικοινωνία: 210 7609340, 210 7609350156695

7. Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν
Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή, ο Χουμ και η Νταν, ανοίγουν τη σπηλιά τους και υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, τα παιδιά θα ανακαλύψουν μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα βοηθήσουν στην εξερεύνηση της καθημερινότητάς τους ή αλλιώς του τρόπου με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια! Το Σάββατο  9 Μαΐου στις 11.30. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω),τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους
Επικοινωνία: Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” , Πειραιώς 254, 212 254 0000

8. “Με Αγάπη στην Μητέρα μου”
Στο Εργαστήρι Μικρών Καλλιτεχνών στο Atelier Σπύρου Βασιλείου οι μικροί καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις και να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, καθώς και να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές όπως είναι η ζωγραφική, η γλυπτική, η σκηνογραφία, το κολάζ κ.ά. Αφετηρία των θεματικών ενοτήτων στις οποίες θα συμμετέχουν οι μικροί μας φίλοι είναι το πολύμορφο και πολυάριθμο έργο του καλλιτέχνη Σπύρου Βασιλείου. Σκοπός είναι η βιωματική γνωριμία των παιδιών τόσο με το έργο του Βασιλείου όσο και με άλλων σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης τέχνης. Την Κυρακή στις 12.15 οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ζωγραφιά για τη μαμά μας, εμπνευσμένη από ένα πολύ ξεχωριστό και αγαπημένο αντικείμενο του Σπύρου Βασιλείου, τη λατέρνα.
Επικοινωνία:Γουέμπστερ 5α , 2109231502

9. Μια χήνα τόση δα, μια Νανόχηνα120782
Μια χήνα τόση δα, η Νανόχηνα είναι η σπανιότερη χήνα της Ευρώπης. Τις τελευταίες δεκαετίες ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά και στη βόρεια Ελλάδα πια περνούν τον χειμώνα τους λιγότερες από 70 Νανόχηνες. Τι να τους συνέβη άραγε; Στο πλαίσιο του 4ου κύκλου συναντήσεων του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Παίζω και Πετώ» στο Πάρκο Τρίτση την Κυριακή στις 11:30, διοργανώνεται το εργαστήρι για παιδιά παιδιά από 6 έως 12 ετών που θέλουν να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο των πουλιών και υλοποιείται στο χώρο «Παλιό Οινοποιείο», Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Είσοδος Ελεύθερη. Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Επικοινωνία: 210-2316977

10. Ταξίδι στο cinema
Πώς το θέατρο και το cinema μπορούν να γίνουν ένα;b_12435_lampeticup1
Μπορεί μια σκηνή από το cinema να κινητοποιήσει τη φαντασία και να δημιουργήσει αυτοσχέδιους διαλόγους και καταστάσεις; Το παιδικό αυτό θεατρικό εργαστήρι καλείται να μεταφέρει τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο του cinema μέσα από τη μαγεία του θεάτρου και της φαντασίας. Από την Παρασκευή 8 Μαϊου στις 17:00
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Επικοινωνία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Πειραιώς 206 , 210 3463333,210 3418550,

Originally posted 2015-05-04 04:33:16.