Οι φιλοφρονήσεις που κάθε εργαζόμενη μητέρα θέλει να ακούσει
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Οι φιλοφρονήσεις που κάθε εργαζόμενη μητέρα θέλει να ακούσει

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Οι φιλοφρονήσεις που κάθε εργαζόμενη μητέρα θέλει να ακούσει

Μια εργαζόμενη μητέρα έχει περισσότερα από ένα πράγματα προκειμένου να αγχωθεί. Δεν είναι μόνο το μεγάλωμα των παιδιών ενώ η ίδια λείπει πολύ από κοντά τους για επαγγελματικούς λόγους. Είναι και η ανάγκη να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνιστικό επαγγελματικό της χώρο. Και φυσικά να μην χάσει τον εαυτό της και την σχέση της με τον άνδρα που κάποτε ερωτεύθηκε. Ένας καλός λόγος είναι κάτι που μπορεί να της δώσει αυτοπεποίθηση και χαμόγελα. Ποιες είναι αλήθεια οι φιλοφρονήσεις που κάθε εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ακούσει;

«Συγχαρητήρια για τα υπέροχα παιδιά σου!»
Μια εργαζόμενη μητέρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη να ακούσει ότι έκανε καλή δουλειά με την ανατροφή των παιδιών της. Αν κάποιος της πει ότι τα παιδιά της είναι ευγενικά, έξυπνα, με τρόπους αλλά κυρίως χαρούμενα, θα της δώσει όλη τη δύναμη για τις επόμενες μέρες.

«Είναι τόσο τυχερή η εταιρεία σου που σε έχει!»
Το να τα καταφέρνει καλά σε όλα μια εργαζόμενη μητέρα είναι η δικαίωσή της. Φυσικά και θα αναπτερωθεί το ηθικό της αν κάποιος της πει ότι η εταιρεία της είναι πολύ τυχερή που την έχει ως υπάλληλο.

«Τα νύχια/μαλλιά σου είναι πάντα υπέροχα»
Μια γυναίκα που εργάζεται πρέπει να είναι σωστή στην εμφάνισή της στον εργασιακό της χώρο. Πρέπει να είναι περιποιημένη. Από την άλλη μια μητέρα δύσκολα θα βάλει σε προτεραιότητα τα μαλλιά και τα νύχια της. Το να ακούσει μια εργαζόμενη μητέρα ότι τα νύχια της είναι πάντα όμορφα, σημαίνει πως κάποιος αναγνώρισε την προσπάθειά της να είναι εντάξει και στα νύχια!

«Με εμπνέεις!»
Οι φιλοφρονήσεις από τους άνδρες είναι πάντα οι φιλοφρονήσεις από τους άνδρες. Οι φιλοφρονήσεις όμως από γυναίκα σε γυναίκα έχουν άλλο βάρος. Όταν μια γυναίκα –εργαζόμενη μητέρα ή όχι- λέει σε μια εργαζόμενη μητέρα ότι εμπνέεται από εκείνη, η εργαζόμενη μητέρα αναστενάζει με ανακούφιση και μια κρυφή υπεροχή.

«Είσαι το καλύτερο παράδειγμα για την κόρη σου»
Τι περισσότερο μπορεί να θέλει μια εργαζόμενη μητέρα από το να αναγνωρίζεται ο κόπος της να είναι και καλή μητέρα και επαγγελματίας. Η φιλοφρόνηση σε μια εργαζόμενη μητέρα ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για την κόρη της, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ακούσουν τα κουρασμένα της αυτιά. Δικαίωση και χαμόγελο. Τι άλλο;