Οι στάσεις της yoga που διώχνουν την κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη
ΑΣΚΗΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι στάσεις της yoga που διώχνουν την κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη

June 22, 2019

author:

Parenting.gr

Οι στάσεις της yoga που διώχνουν την κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη

yoga-mountain-pose51. Tadasana – Η στάση του βουνού
Η στάση αυτή αναπαριστά τις έννοιες της αιωνιότητας, του σθένους, της ήρεμης δύναμης και της σταθερότητας που συνδέονται με τα βουνά. Η εκτέλεση της στάσης αυτής, καθώς και η επιστροφή στη στάση αυτή μετά από άλλες στάσεις, είναι ένας τρόπος να εμπεδώσεις την έννοια της σταθερότητας.

2. Trikonasana -Στάση τρίγωνοk6580630
Στην τέχνη Hindu, το τρίγωνο είναι είναι ένα πιθανό σύμβολο της θεϊκής αρχής, και συχνά απαντώνται σε όργανα του διαλογισμού.

yoga-warrior-pose13. Η στάση του πολεμιστή
Η στάση αυτή εκτείνει και ενδυναμώνει τα πόδια και τα χέρια, αυξάνει τη ζωτικότητα, βελτιώνει την ισορροπία και την συγκέντρωση, και βοηθά στους πόνους της μέσης. Αν υποφέρεις από διάρροια, υπέρταση ή αυχενικό σύνδρομο, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με την στάση αυτή.

Yoga-Standing-Side-Stretch-Pose4. Όρθια έκταση στο πλάι
Η στάση αυτή περιλαμβάνει δυο “γραμμές” εκ’ των οποίων η μια αποκλίνει από τον άξονά σου. Είναι μια απλή στάση που προσφέρει υπέροχη έκταση με την ενέργεια να ανεβαίνει πάνω από την κοιλιά και έξω από το χέρι, ενώ η άλλη γραμμή ταξιδεύει κάτω μέσα από τα πόδια.

yoga-hero-pose5. Virasana – η στάση του ήρωα
Μια από τις θεμελιώδεις καθιστές στάσεις είναι η στάση του ήρωα. Είναι η αρχική στάση για πολλές άλλες. Ενδυναμώνει τις καμάρες των ποδιών, τους αστραγάλους και βελτιώνει την στάση του σώματος. Είναι εξαιρετική στάση για όσους έχουν πλατυποδία.

Originally posted 2014-07-31 06:32:16.