Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney - μέρος 1ο
7hmeres Παραμυθια

Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney – μέρος 1ο

April 13, 2015

author:

Parenting.gr

Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney – μέρος 1ο

Οι πριγκίπισσες για την Disney είναι ένας αγαπημένος τύπος γυναίκας και πολύ συχνά, αν όχι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, καταλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες της. Στη λίστα που ακολουθεί, βλέπουμε μερικές από τις πιο διάσημες πριγκίπισσες που η ιστορία τους μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από την Disney, καθώς και μερικές πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε για αυτές.

RΧιονάτη
Η πριγκίπισσα Χιονάτη, πρωταγωνιστικός χαρακτήρας στην ταινία της Disney του 1937 “Χιονάτη”, είναι ένας χαρακτήρας που έχει την προέλευσή του στο γερμανικό παραμύθι “Schneewittchen”. Η Χιονάτη έχει την τιμή να είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, ανοίγοντας το δρόμο για τις πριγκίπισσες που ακολούθησαν μετά από αυτήν. Στην ταινία, η Χιονάτη είναι ένα νεαρό όμορφο κορίτσι, που ζει με την κακιά και σκληρή μητριά της. Η μητριά φοβάται ότι η Χιονάτη θα γίνει πιο όμορφη από την ίδια και ως εκ τούτου επιδιώκει να την σκοτώσει. Η Χιονάτη γίνεται φίλη με τους επτά νάνους, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο εξοχικό τους. Η αληθινή αγάπη της είναι ο πρίγκηπας, ο οποίος είναι σε θέση να την ξυπνήσει από τον αιώνιο ύπνο του θανάτου, με το πρώτο φιλί της αγάπης. Με ηλικία 14 ετών, η Χιονάτη είναι η νεότερη από όλες τις πριγκίπισσες της Disney.

Cinderella-new-look-disney-princess-32860873-896-1166Σταχτοπούτα
Η Σταχτοπούτα, είναι η βασική πρωταγωνίστρια του ομώνυμου φιλμ και είναι η δεύτερη σε σειρά πριγκίπισσα της Disney. Βασίζεται σε ευρωπαϊκό παραμύθι με το ίδιο όνομα, του οποίου υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Η εκδοχή της Disney περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή γυναίκα που αναγκάζεται να εργαστεί ως καθαρίστρια στο σπίτι της μητριάς και των θετών αδελφών της. Η μόνη της συντροφιά είναι τα ποντίκια που ζουν στο σπίτι. Η Σταχτοπούτα είναι η πρώτη Disney Princess που έχει αδέλφια (έστω και θετά) και είναι στην ηλικία των 19 ετών. Επίσης, η Σταχτοπούτα είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney η οποία παντρεύεται με μέλος της βασιλικής οικογένειας. Συχνά θεωρείται ότι είναι η κυρίαρχος μορφή των πριγκιπισσών, ή τουλάχιστον εκπρόσωπός τους, αν και δεν είναι σαφές το γιατί.

Aurora-holding-rose-disney-princess-35128075-835-1200Ωρόρα
Πρόκειται για την βασική πρωταγωνίστρια της ταινίας ‘Η ωραία κοιμωμένη‘, που βασίζεται στο κλασικό παραμύθι που περιλαμβάνει μια όμορφη πριγκίπισσα, έναν βαθύ ύπνο και έναν γοητευτικό πρίγκηπα. Η αυθεντική ιστορία είναι πολύ πιο θλιβερή από την έκδοση της Disney ωστόσο. Έχει την ιδιαιτερότητα να είναι η πριγκίπισσα με την μικρότερη χρονική διάρκεια επί της οθόνης, καθώς και την πρωτοτυπία να τραγουδά στην ταινία περισσότερο από όσο μιλάει. Η Ωρόρα έχει την πιο ξεκάθαρη βασιλική καταγωγή από όλες τις άλλες πριγκίπισσες της Disney, καθώς είναι το πρώτο και μοναδικό παιδί του βασιλιά Stefan και παντρεύεται τον πρίγκιπα Φίλιππο. Είναι 16 ετών.

Άριελ
Ariel-siting-disney-princess-35128069-859-1200Η Άριελ είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς των ταινιών ‘Η Μικρή Γοργόνα’, και της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Η αρχική ταινία βασίστηκε στο πολύ γνωστό παραμύθι του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σύμφωνα με αυτό, μια νεαρή γοργόνα είναι πρόθυμη να εγκαταλείψει τη ζωή της στη θάλασσα για να συναντήσει την αληθινή αγάπη. Όπως και με την Ωραία Κοιμωμένη, η αρχική ιστορία έχει μια πολύ πιο θλιβερή εξέλιξη. Η Άριελ είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney που δεν έχει γεννηθεί από ανθρώπους και είναι επίσης η πρώτη που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει παιδιά, καθώς εκείνη και ο Έρικ αποκτούν μια κόρη, τη Μελωδία. Είναι 16 ετών.

Πεντάμορφη
belle-princess-belle-16666011-524-720Η Πεντάμορφη είναι η πέμπτη πριγκίπισσα της Disney και βασική πρωταγωνίστρια της ταινίας ‘ Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Η ιστορία της βασίζεται στο παραδοσιακό γαλλικό παραμύθι ‘Belle et la Bete’, στο οποίο ένα καταραμένο θηρίο ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή γυναίκα. Η Πεντάμορφη είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney που αντιστέκεται στο ερωτικό ενδιαφέρον του παρτενέρ της. Είναι επίσης το πρώτο πρόσωπο για να έχει μια επιβεβαιωμένη χώρα προέλευσης στην ταινία (Γαλλία). Είναι 17 ετών.

Διάβασε επίσης: Τα 20 πιο γνωστά παραμύθια όλων των εποχών!