Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney - μέρος 2ο
7hmeres Eίμαι μαμά Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney – μέρος 2ο

February 6, 2020

author:

Parenting.gr

Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney – μέρος 2ο

Οι πριγκίπισσες για την Disney είναι ένας αγαπημένος τύπος γυναίκας και πολύ συχνά, αν όχι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, καταλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες της. Yhst-83050632044193_2168_298840302Στη λίστα που ακολουθεί, βλέπουμε μερικές από τις πιο διάσημες πριγκίπισσες που η ιστορία τους μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από την Disney, καθώς και μερικές πληροφορίες που δεν γνωρίζαμε για αυτές.

Γιασμίν
Η Γιασμίν είναι η βασική πρωταγωνίστρια του Αλαντίν, των δύο συνεχειών του και της τηλεοπτικής σειράς. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι της Μέσης Ανατολής, το οποίο διαδραματίζεται στην πραγματικότητα στην Κίνα. Η Γιασμίν είναι η μοναχοκόρη του Σουλτάνου του Agrabah. Όταν παντρεύεται τον Αλαντίν, ο οποίος είναι ένας κοινός θνητός, εκείνος κερδίζει τον τίτλο του Πρίγκιπα Consort. Μετά το θάνατο ή την παραίτηση του πατέρα της υπέρ του Αλαντίν (όπως δηλώθηκε ότι είναι η επιθυμία του Σουλτάνου), ο Αλαντίν θα γίνει ο Σουλτάνος του Agrabah και η Γιασμίν, θα αποκτήσει τον τίτλο του Σουλτάνας. Είναι η πρώτη πριγκίπισσα που δεν είναι ο τιμώμενος χαρακτήρας στην ταινία της και είναι η πρώτη πριγκίπισσα που δεν είναι ευρωπαϊκής καταγωγής.Pocahontas01

Ποκαχόντας
Η Ποκαχόντας είναι η βασική πρωταγωνίστρια στην ομώνυμη σειρά ταινιών και είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney Princess της οποίας η προέλευση είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και όχι ένα παραμύθι. Είναι η πρώτη που έχει δύο “πρίγκιπες” (John Smith και John Rolfe). Η Ποκαχόντας είναι η δεύτερη πριγκίπισσα μετά τη Γιασμίν που έχει διαφορετική φωνή στα τραγούδια από ότι στον προφορικό λόγο.
Η Ποκαχόντας ήταν το μόνο παιδί του Chief Powhatan, έτσι είναι τεχνικά και μόνο μια πριγκίπισσα (δηλαδή κόρη οπλαρχηγού), η οποία αν και δεν κατέχει ευρωπαϊκό τίτλο, τελικά τιμάται με έναν τέτοιο στο δεύτερο μέρος της σειράς.

MουλάνPrincess_Mulan
Η Μουλάν είναι η βασική πρωταγωνίστρια της ομώνυμης σειράς ταινιών της Disney. Είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney που βασίζεται σε ένα θρύλο, αντί ενός παραμυθιού και η δεύτερη μετά την Ποκαχόντας που δεν βασίζεται σε παραμύθι.
Η Μουλάν είναι η μόνη που δεν απέκτησε τον τίτλο της πριγκίπισσας σε κάποια μορφή, αν και διαθέτει τον μη τίτλο της Αυτοκρατορικού Προξένου. Ο ενδεχόμενος γάμος της με τον Λι Σανγκ (επίσης μη-ευγενής) δεν της παρέχει την προοπτική για τίτλο επίσης.

ΤιάναTiana
Η Τιάνα είναι η βασική πρωταγωνίστρια στην ταινία ‘Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος’. Η Τιάνα έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφρο-Αμερικανή πριγκίπισσα. Είναι η τρίτη πριγκίπισσα που παντρεύεται. Πρόκειται για εκείνη που βρίσκεται πλησιέστερα χρονικά στην εποχή μας, αφού η ιστορία της διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη του 1920.

Ραπουντζέλ
Η Ραπουνζέλ είναι η βασικές πρωταγωνίστρια στην ταινία ‘Μπλεγμένος’ και στην ταινία μικρού μήκους ‘Μαλλιά Κουμπάρια’. Όπως η Ωρόρα, έχει χρυσά μαλλιά, γεννιέται κατέχοντας έναν τίτλο, Princess-Rapunzel-princess-rapunzel-from-tangled-32861579-704-1000αλλά απομακρύνθηκε από την επιτήρηση των γονιών της όταν ήταν μωρό, για να επανέλθει στην οικογένεια στην εφηβεία της. Τα μαλλιά της έχουν μαγικές ιδιότητες. Είναι ισχυρογνώμων και αγαπημένο όπλο της είναι ένα τηγάνι.

Διάβασε επίσης: Οι πριγκίπισσες των παραμυθιών της Disney – μέρος 1ο

Originally posted 2015-06-08 04:30:31.