Οι παρένθετες μητέρες δίνουν γενετικό υλικό στο παιδί που κυοφορούν
Uncategorized

Οι παρένθετες μητέρες δίνουν γενετικό υλικό στο παιδί που κυοφορούν

June 26, 2020

author:

Parenting.gr

Οι παρένθετες μητέρες δίνουν γενετικό υλικό στο παιδί που κυοφορούν

pregnant-woman-outsideΠαρένθετη μητέρα είναι εκείνη που κυοφορεί ένα παιδί που έχει γονιμοποιηθεί από το ωράριο μιας άλλης γυναίκας και το σπέρμα δότη. Είναι δηλαδή μια γυναίκα που στην ουσία απλά φιλοξενεί στην μήτρα της ένα παιδί. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν και πως ακόμα κι έτσι, η γυναίκα αυτή μπορεί να περάσει δικό της γενετικό υλικό στο μωρό που κυοφορεί.

Ερευνητές από το Κέντρο Ερευνών για την Υπογονιμότητα του Πανεπιστημίου του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε πως ακόμα σε μια περίπτωση που η γυναίκα κυοφορεί το μωρό από το ήδη γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας μπορεί να δώσουν το δικό τους γενετικό υλικό στο μωρό.

Πως γίνεται αυτό; Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ορισμένα μόρια που υπάρχουν στη μήτρα μιας γυναίκας, γνωστά κι ως MicroRNAs μπορούν να αλλάξουν τις γενετικές πληροφορίες του παιδιού ακόμα κι όταν αυτό είναι από γονιμοποιημένο ωάριο μιας άλλης γυναίκας.

Αυτή η θεωρία είναι γνωστή και ως Υπόθεση Barker και βασίζεται στο γεγονός πως η μήτρα μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από μια απλή φιλοξενία. Η διαδικασία της κύησης μέσα στην μήτρα της γυναίκας μπορεί να προσφέρει γενετικές πληροφορίες που μπορεί να επιδράσουν στο έμβρυο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ακόμα κι όταν αυτό είναι γενετικό υλικό μιας άλλης γυναίκας.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως ακόμα και μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά και καταφεύγει στη λύση της δότριας ωαρίων, μπορεί ακόμα να ελπίζει πως το μωρό της θα έχει ένα κομμάτι και από το δικό της DNA.

Πηγή: healthview.gr

Originally posted 2015-10-06 06:33:40.