Οι Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

Οι Μύθοι του Κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Ελληνικό Σχέδιο, με έγνοια για τη δημιουργία έργων για παιδιά, έχει προχωρήσει από το 2011 σε αναθέσεις σύνθεσης νέων έργων μεγάλης συμφωνικής φόρμας (συμφωνικά έργα, παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ή συμφωνική ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών για φωνή και μικρό ορχηστρικό σύνολο).
Μέσα σε 5 χρόνια προέκυψαν οι Μύθοι του Αισώπου του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κώστα Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη και Τάσου Ρωσόπουλου.

Φέτος ήρθε η σειρά του κύκλου «Το Ελληνικό Τραγούδι» να συναντήσει την ανάγκη δημιουργίας έργων για παιδιά.
Στο πλαίσιο αυτό, Το Ελληνικό Σχέδιο συνεργάζεται με νέους δημιουργούς που αναδείχθηκαν από τους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» για τη δημιουργία νέων τραγουδιών για παιδιά.
Η μυθολογία από την Ελλάδα και χώρες όλου του κόσμου, με ιδιαίτερες, πανέμορφες και μοναδικές ιστορίες για φανταστικά πλάσματα, θα γίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός ανθολογίου τουλάχιστον 20 νέων τραγουδιών.
Η συνεργασία με νέους ανθρώπους και η προσπάθεια για δημιουργία στην ιδιαίτερη κατηγορία των τραγουδιών για παιδιά είναι μονόδρομος στην επιθυμία μας για περισσότερη και νέα πνοή στο είδος του τραγουδιού για παιδιά με αξιώσεις έργων τέχνης. Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε δύο συναυλίες με αφηγητή και πλούσιο σε ηχοχρώματα ορχηστρικό σύνολο.

Tips:
3 Δεκεμβρίου| 18:00 & 4 Δεκεμβρίου| 12:00 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος
Συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Μάκης Καραντωνίου, Νεφέλη Λιούτα, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, Φένια Χρήστου
Ιστορία-Κείμενο: Γιώργος Κοροπούλης / Σκηνοθετική επιμέλεια-Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης
Η Στέγη βρίσκεται Λεωφόρο Συγγρού 107, Αθήνα