Οι καλύτερες προτάσεις για παιδικές αποκριάτικες μεταμφιέσεις
SHOPPING ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Οι καλύτερες προτάσεις για παιδικές αποκριάτικες μεταμφιέσεις

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Οι καλύτερες προτάσεις για παιδικές αποκριάτικες μεταμφιέσεις

Oι Απόκριες αποτελούν την καλύτερη αφορμή για να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και να περάσουμε καλά. Είναι η ιδανικότερη εποχή για να διοργανώσουμε πάρτι, να χορέψουμε και να αλλάξουμε τη διάθεσή μας. Ειδικά τα παιδιά τις λατρεύουν και περιμένουν με ανυπομονησία να φορέσουν τις αποκριάτικες στολές τους και να τις «δείξουν» στους φίλους τους. Κάθε χρόνο ο «ανταγωνισμός» είναι μεγάλος αλλά στο τέλος όλα τα παιδιά χαίρονται την επιλογή τους.

Η μεταμφίεση, τους δίνει την ευκαιρία να νιώσουν για λίγο ότι ζουν στα παραμύθια, έχουν υπερδυνάμεις ή ζουν σε άλλο κόσμο. Κατά τη διάρκεια της επιλογής της αποκριάτικης στολής τους, τα παιδιά θα πρέπει να νιώθουν ελεύθερα να επιλέξουν ό,τι τα εκφράζει χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Φυσικά, οι γονείς μπορούμε να εκφράσουμε τη γνώμη μας αλλά μέχρι ένα σημείο.

Προφανώς το οικονομικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό καθώς τα πιο μικρά παιδιά δεν το αντιλαμβάνονται και μπορούν να «ξεφύγουν». Παρόλα αυτά, πλέον υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά σε αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ σε οικονομικές τιμές ακόμα και τιμές χονδρικής.

Οι στολές χωρίζονται ανά ηλικιακή ομάδα και φύλο. Από τη βρεφική ηλικία έως και την ηλικία του δημοτικού σχολείου συνήθως βρίσκετε τη μεγαλύτερη ποικιλία και ποσότητα(!)  και τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους πολλούς κωδικούς για να διαλέξουν. Ενδεικτικές προτάσεις για να ξεχωρίσουν τα παιδιά σας είναι: Άραβας, αστυνομικός, κλόουν, καουμπόης, διαβολάκι, φάντασμα, φράουλα, φτερά νεράιδας, φυλακισμένος, γατάκι, γιγάντιο μωρό, ινδιάνος, ιππότης, λευκή μάγισσα, λιοντάρι, μέλισσα, νεράιδα, νίντζα, νοσοκόμα, νυφούλα, παπάς, πειρατής, πιλότος, πυροσβέστης και φυσικά πολλά άλλα. Επίσης τα παιδιά αγαπούν τους ήρωες που βλέπουν στην τηλεόραση και ζητούν να μπουν τα «δικά» τους ρούχα. Αυτές οι στολές είναι λίγο πιο ακριβές αλλά υπάρχει πάντα η εναλλακτική να τις φτιάξετε μόνοι σας.

Για τις φετινές Απόκριες αφήστε τα παιδιά να αγοράσουν την αποκριάτικη στολή που επιθυμούν και συνοδεύστε την με αξεσουάρ όπως αποκριάτικα σπαθιά, σερπαντίνες, κράνη, καραμούζες και καπέλα για να τους προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία!