Οι καλύτερες δραστηριότητες της εβδομάδας για παιδιά
7hmeres Eίμαι μαμά Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι καλύτερες δραστηριότητες της εβδομάδας για παιδιά

December 2, 2019

author:

Parenting.gr

Οι καλύτερες δραστηριότητες της εβδομάδας για παιδιά

mouseio-arxaiologikoΜπήκε η Μ. Εβδομάδα και τα παιδιά είναι κατενθουσιασμένα που δεν έχουν σχολείο και θα έχουν απεριόριστο χρόνο για παιχνίδι! Επειδή όμως ο χρόνος είναι αρκετός χωρίς να έχουν κάποιο πρόγραμμα κι επειδή στα παιδιά αρέσουν πάντα τα νέα πράγματα σου έχουμε μια λίστα με δραστηριότητες που μπορείς να οργανώσεις μαζί τους! Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα φυσικά που είναι αφιερωμένη σε οικογένεια και φίλους βρες λίγες ώρες και διάλεξε να τις περάσεις δημιουργικά με το καμάρι σου!

1. Πάσχα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Tο Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις πασχαλινές διακοπές. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους! Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια φτιάχνοντας στολίδια για τις λαμπάδες τους, εμπνεόμενα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο με παιχνίδια αναζήτησης και να λάβουν βραβεία και αναμνηστικά δώρα.
Είσοδος ελεύθερη
Επικοινωνία: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα (είσοδος από οδό Πατησίων 44) , 2108217724

2. MathemARTics Camp
Ένα ανοιξιάτικο camp που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο της επιστήμης και των μαθηματικών 06.04.2015 έως 17.04.2015.art-n-math_680_329523_053446
Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ένα Ανοιξιάτικο Camp κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών σε δυο τριήμερους κύκλους. Ο Α’ κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Απριλίου και ο Β΄κύκλος θα πραγματοποιηθεί τη βδομάδα μετά το Πάσχα, στις 15, 16 και 17 Απριλίου.Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στις Α’-Β’, Γ’-Δ’ και Ε-ΣΤ’ τάξεις του δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών, ενώ θα οργανωθούν τρία ολιγομελή τμήματα από 12 έως 14 παιδιά ανά τμήμα.Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στους μικρούς φίλους η ευκαιρία να αναπτύξουν διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, σ’ έναν ήρεμο και χαρούμενο χώρο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και των μαθηματικών με όχημα την τέχνη, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων και εικαστικών και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί και διαλείμματα για κολατσιό και γεύμα.
Επικοινωνία: Ηρακλειδών 16, Θησείο , +30 210 3461981

3.Πασχαλινό εργαστήρι “Αυγό-Τάραχο!” στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Ήρθε η Άνοιξη και επικρατεί Αυγό Τάραχο. Τι θα πει αυτό; Ελάτε λοιπόν να το εξερευνήσουμε, ανακαλύψουμε, εξιχνιάσουμε, απολαύσουμε μαζί, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν, στον Κόσμο των Παραμυθιών.Ένα εργαστήρι μυθοπλασίας με Πασχαλινό – Ανοιξιάτικο θέμα.
6, 7, 8, 9 Απριλίου από τη 13:00 έως τις 14:00
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Επικοινωνία: Καρατζά 7, Φιλοπάππου, , 210 9218329

4. Εικονικό Μουσείο Greektoysuntitled5
Μετά από μια μέρα μαγειρέματος και καθαριότητας, αράξτε στη γωνιά του καναπέ με το παιδί και “επισκεφτείτε” το Μουσείο Greektoys, το 3D μουσείο με εκθέματα αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών για το ευρύ κοινό! Η ομάδα «Μαγικός Φακός» δημιουργεί την εκπαιδευτική σειρά Greektoys με θέμα τα παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα.  Το να δει κάποιος τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια συγκεντρωμένα σε ένα μουσείο είναι πρακτικά αδύνατο, δεδομένου ότι τα ευρήματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε πολλά μουσεία στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Γι’αυτό, το Εικονικό Μουσείο Greektoys συγκεντρώνει τα πιο εμβληματικά εκθέματα και μέσω της τεχνολογίας δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα με σκοπό την προώθηση της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς!

5. Πάσχα στην Αθήνα
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να γιορτάσουν την πιο ελπιδοφόρα ημέρα του χρόνου, κυρίως όμως τα παιδιά, να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση. Τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πασχαλινά έθιμα του τόπου μας! Μαθαίνουμε τα έθιμα του Πάσχα μέσα από αφηγήσεις, μουσική από χορωδίες και φωτογραφικό υλικό. Για παιδιά έως 12 ετών.
Είσοδος ελεύθερη
Επικοινωνία: Ηρακλειδών 66- Θησείο

6. Πασχαλινά Παζάρια από”ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”
153188Αν ψάχνεις για δωράκι τότε πάρε τα παιδιά και πήγαινε μια βόλτα στο παζάρι! «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στα πασχαλινά παζάρια που πραγματοποιεί σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους, πάντα σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού. Οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ετοίμασαν με αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα, χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, πασχαλινά δώρα καθώς και χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές. Στα παζάρια θα υπάρχουν επίσης πασχαλινά ανοιξιάτικα είδη καθώς και είδη του Οργανισμού.
• 1/4 – 8/4 – Athens Heart – ώρες καταστημάτων, Πειραιώς 180, 2103414105
• 4/4 – 10/4 – Περίπτερο Αμαρουσίου – Σταθμός ΗΣΑΠ – 11:00-19:00
• 6/4 – 8/4 – Athens Metro Mall, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, 2109769444,

7. Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης
Με Πασχαλινά Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με Πασχαλινές Κατασκευές, με ένα κυνήγι των κρυμμένων πασχαλινών αβγών και με Πασχαλινά παιχνίδια, το Μουσείο Σχολικής ζωής κι εκπαίδευσης μας καλεί να νιώσουμε τη μαγεία του Πάσχα! Τη Μ. Εβδομάδα διοργανώνονται για τους μικρούς μας από τις 12.00 μια σειρά εργαστηρίων!
Επικοινωνία: Τριπόδων 23 Τηλέφωνο: 2103250341-6652ffb8d346b958

8.  ΑΝΝΙΕ, Η ταινία
Η Annie είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Miss Hannigan (Cameron Diaz), στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Annie θα συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Will Stacks (Jamie Foxx), ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Σταδιακά, ο Stacks νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελός της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Annie θα του αποδείξει το αντίθετο. Το διαχρονικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, που έχει μαγέψει το κοινό εδώ και δεκαετίες, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη (μετά την αγαπημένη ταινία του John Huston το 1982) σε μια πιο σύγχρονη και εντυπωσιακή υπερπαραγωγή με ένα λαμπερό καστ. Το Annie, σε σκηνοθεσία του Will Gluck είναι μια συγκινητική, γλυκιά και αστεία ιστορία για όλη την οικογένεια που έχει όλα τα φόντα για να γίνει –και αυτή με τη σειρά της- κλασική.
Επικοινωνία: VILLAGE CINEMAS 210 2704800

9. «Το δικό μου αγαπημένο παιχνίδι. Τα μυστικά και η ιστορία του»
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Toy Stories» ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα με τίτλο «Το δικό μου αγαπημένο παιχνίδι. Τα μυστικά και η ιστορία του» ξεκινά στις 6 Απριλίου (έως 17/4) στον «Ελληνικό Κόσμο». Το to-diko-mou-paixnidiαγαπημένο παιχνίδι κάθε παιδιού έχει τη δική του ιστορία. Ακόμα κι αν τώρα βρίσκεται κλεισμένο στο σκοτάδι, σε ένα παλιό μπαούλο ή σε μια αποθήκη. Οι μικροί φίλοι καλούνται να φέρουν μαζί τους στον «Ελληνικό Κόσμο» το αγαπημένο τους παιχνίδι και να αποτυπώσουν την ιστορία του με έναν διαφορετικό εικαστικό τρόπο. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ιστορίες παιχνιδιών και με ποιο τρόπο αποτυπώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, ενώ, παράλληλα, θα γνωρίσουν ορισμένα από τα μικρά μυστικά ενός συλλέκτη παιχνιδιών. Τέλος, θα παρουσιάσουν την ιστορία του αγαπημένου τους παιχνιδιού. Ηλικίες: 5 έως 12 ετών
Ημερομηνίες:  6/04, 7/04, 8/04
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής: τηλ. 212 254 0000
Επικοινωνία: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

1311310. Πικ-νικ
Αν μας κάνει καλό καιρό μη χάσεις την ευκαιρία για ένα πικ-νικ! Πού; Μέσα στο γκρίζο πυκνοκατοικημένο λεκανοπέδιο της Αττικής, βρίσκονται 950 στρέμματα όασης πρασίνου και οξυγόνου! Το Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι είναι όντως μια όαση και σε περιμένει να απολαύσεις τη γαλήνη και τη φυσική ομορφιά του! Πάρε μαζί σου κι ένα καλαθάκι και γέμισέ το με νόστιμες λιχουδιές και χυμούς! Σίγουρα θα αναζωογονηθείς!
Επικοινωνία: Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού, Μυκάλης 2, Μαρούσι, ΤΚ 151 26, 210  8066 319

Originally posted 2015-04-06 08:35:11.