Οι καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά αυτήν την εβδομάδα
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά αυτήν την εβδομάδα

January 27, 2020

author:

Parenting.gr

Οι καλύτερες δραστηριότητες για παιδιά αυτήν την εβδομάδα

sleepover
Ο Ιούνιος μετά από ένα ξεκούραστο τριήμερο μπήκε και μετά από ένα τριήμερο που πολλοί από εμάς επισκεφθήκαμε τη θάλασσα είναι ώρα για δημιουργία και ψυχαγωγία! Και αυτήν την εβδομάδα συγκεντρώσαμε τις καλύτερες δραστηριότητες που συμβαίνουν σε διάφορες γωνιές της πόλης για να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαράς και δημιουργικότητας στα παιδιά μας!

“ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ” 161508
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της εκστρατείας “Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2015”, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, κεντρικούς καθαρισμούς, την Παρασκευή 5 και την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Α’ και Β’ πλαζ Αλίμου, αντίστοιχα .
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά σχολεία του Αλίμου θα πουν έμπρακτα τα “Χρόνια Πολλά” τους στο περιβάλλον, υλοποιώντας καθαρισμό και καταγραφή του ρυπαντικού φορτίου της Α’ πλαζ Αλίμου, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους και την καθοδήγηση των μελών του Δικτύου Μεσόγειος SOS. Παράλληλα με τη δράση καθαρισμού, οι μικροί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε επιμορφωτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα ενημερωθούν για τις τεράστιες επιπτώσεις των απορριμμάτων στο περιβάλλον και θα εμπεδώσουν την αξία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.
Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015, ώρες: 09:00, Κυριακή 07 Ιουνίου 2015, ώρες: 10:00
Είσοδος ελεύθερη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΗΣ… ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ!157841(1)
Τα παραμυθοκαμώματα του Ιουνίου είναι αφιερωμένα στη χαρά και στη λύπη!
«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χαρά;! Όχι βέβαια, όχι μόνο υπάρχει αλλά δουλεύει ρολόι και όχι μόνο ρολόι αλλά και ξυπνητήρι!!! Τι θα γίνει όμως όταν ξαφνικά εξαφανιστεί…;;; Ας το ανακαλύψουμε μαζί μικροί και μεγάλοι στον θαυμαστό κόσμο των παραμυθιών»Ένα δημιουργικό εργαστήρι που βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούν τα παιδιά το συναίσθημα της χαράς και της λύπης.Ημερομηνίες: 6, 7 Ιουνίου 13.00-14.00, για παιδιά 5 έως και 12 χρονών.
Επικοινωνία: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου, 2109218329

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ160984
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, 10 πμ έως 2 μμ, στην Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει Δράση για την Ανακύκλωση. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προσκαλεί τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού να έρθουν με τα παιδιά τους να παίξουμε όλοι μαζί και να μάθουμε για την Ανακύκλωση. Παζλ, παιχνίδια μνήμης, κυνήγι θησαυρού, ψάρεμα, bowling, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κρίκοι, στόχοι, όλα ειδικά προσαρμοσμένα στο θέμα της Ανακύκλωσης, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. Όλα τα παιδιά θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια.
Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής, Λεωφ. Μεσογείων και Ηρ. Πολυτεχνείου

MUSEUM SLEEPOVER: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗtheoharaki-thumb-large
Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 18.00 έως την Κυριακή στις 10.00 το πρωί το ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει Sleepover! Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση παιδιών ηλικίας 8-12 ετών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης!
Επικοινωνία: Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 210-3611206

JAZZ FOR KIDSJAZZ4KIDS
Ένα μουσικό “ταξίδι” αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας και διαδραστικότητας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παιδιά από 5 έως 105 ετών, στο πλαίσιο του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival. Το “Jazz for kids” είναι ένα πρόγραμμα του μουσικού Αλέξανδρου Χρηστίδη, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν με τρόπο γοητευτικό και διασκεδαστικό την ιστορία και τις μορφές της jazz μουσικής.Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου η εμπειρία διακεκριμένων μουσικών συναντά τον αυθορμητισμό των παιδιών, σε μια εναλλαγή δεξιοτεχνίας, αυτοσχεδιασμού και ελεύθερης έκφρασης, με τη χρήση ακόμη και απλών υλικών, όπως αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Σάββατο 06 Ιουνίου 2015, ώρες: 11:00
Επικοινωνία: Πειραιώς 100, 210 3467322

Little Athenaeumb_23238_or_logo_(2)
Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου και Ωδείου Athenaeum εγκαινιάζεται μία νέα δραστηριότητα, το Little Athenaeum, που απευθύνεται σε παιδιά και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή της μουσικής, την Κυριακή 7 Ιουνίου από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Στόχος της γιορτής είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τη μουσική και μικροί και μεγάλοι να υποστηρίξουν το σπουδαίο έργο της Κιβωτού του Κόσμου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Επικοινωνία: ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ & ΩΔΕΙΟ ATHENAEUMΑδριανού 3, 105 55 , Αθήνα, 210 3211987

Διάβασε επίσης: Η Τέχνη και η ανάπτυξη του παιδιού!

Originally posted 2015-06-01 04:40:09.