Οι καλύτερες δράσεις της εβδομάδας για μικρά παιδιά!
7hmeres Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι καλύτερες δράσεις της εβδομάδας για μικρά παιδιά!

April 2, 2023

author:

Parenting.gr

Οι καλύτερες δράσεις της εβδομάδας για μικρά παιδιά!

Weekend ActivitiesΣυνήθως τα Σαββατοκύριακα κάθε μητέρα θέλει να πηγαίνει βόλτες με τα παιδιά της στην παιδική χαρά ή σε πάρκο ειδικά τώρα που άνοιξε και ο καιρός! Πάντα όμως υπάρχει χρόνος για εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις που κάνουν τα παιδιά μας να περνούν υπέροχα και εξάλλου είναι πολύ ωφέλιμο να τα παροτρύνεις σε διάφορες δραστηριότητες!

1. Αυτήν την Κυριακή θα έχεις την ευκαιρία εσύ και το παιδί σου να παίξεις με τον Mozart! Το πρωτότυπο και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών που προσφέρει η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»  “Ακούω Βλέπω Παίζω την Κυριακή”,  προσφέρει ένα διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής, μέσω μίας πρωτόγνωρης ξενάγησης μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας!

2newego_LARGE_t_622_106465815. Εάν θέλεις να περάσεις ένα πιο “γευστικό” Σαββατοκύριακο μπορείς να δεχθείς την πρόσκληση που σου κάνει τo Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» σε παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων και στις οικογένειές τους στο Παιδικό Μουσείο το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαρτίου και ώρες 10:00 – 15:00 για να ανακαλύψουν μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος!

3. Ή μπορείς ακόμη να ανακαλύψεις τον πολιτισμό της πιο παγωμένης ηπείρου όλου του κόσμου, της Αρκτικής. Στο Εργαστήριο εικαστικής έκφρασης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα φτάσεις με το παιδί σου στον αρκτικό κύκλο και θα μάθεις τις 12 διαφορετικές λέξεις για το χιόνι ανάλογα αν είναι σκληρό, μαλακό, λιωμένο, παγωμένο, λαμπερό, με χοντρές ή μικρές νιφάδες. Θα μείνεις μέσα σε ιγκλού και θα ζωντανέψεις περιπέτειες με φάλαινες και θαλάσσιους ίππους, μυστηριώδεις εμφανίσεις φανταστικών πλασμάτων, αλλά και ιστορίες για τους θεούς που πίστευαν την Μαλίνα, θέα του Ήλιου, τον Άνιγκαν θεό της σελήνης και την Σέντνα το πνεύμα της θάλασσας.
Την Κυριακή 15 Μαρτίου, 11:30 – 13:30.

4. Και για μια θεατρική Κυριακή με ιστορίες για τη φύση από τον σπόρο μέχρι τον καρπό, με ζωντανή μουσική, τραγούδια και ζύμωμα επί σκηνής στις 11.30 να είσαι παρέα με το παιδί στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ για να παρακολουθήσεις την Παιδική παράσταση “Μ’ ένα σπυρί σιτάρι” από “Το Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο”!

Να θυμάσαι πως η εβδομάδα κυλάει καλύτερα μετά από ένα ευχάριστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!

Originally posted 2015-03-09 04:20:27.