Οι καλύτερες δράσεις για μεγαλύτερα παιδιά αυτήν την εβδομάδα!
7hmeres Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι καλύτερες δράσεις για μεγαλύτερα παιδιά αυτήν την εβδομάδα!

April 3, 2023

author:

Parenting.gr

Οι καλύτερες δράσεις για μεγαλύτερα παιδιά αυτήν την εβδομάδα!

Activities for bigger kidsΣυνήθως τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν αρκετά βεβαρημένο πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα με διαβάσματα, και ποικίλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, είναι πολύ ωραίο να το περάσουν με σένα συμμετέχοντας μαζί σε διάφορες εκδηλώσεις!

1. Για ένα ξεχωριστό τουριστικό Σαββατιάτικο πρωινό με το παιδί σου, επέλεξε κι εσύ την αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων! Το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών συνεχίζεται και τον Μάρτιο! Αυτό το Σάββατο στις 10.30 πάμε στη “ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΨΥΡΡΗ” με σημείο συγκέντρωσης έναντι σταθμού ΗΣΑΠ, Πλατεία Μοναστηρακίου και στην “ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ” με σημείο συγκέντρωσης Αδριανού 24, έναντι Ιερού Ναού Αγ. Φιλίππου.

2. Ένα όμορφο θεατρικό Κυριακάτικο πρωινό σε περιμένει με το παιδί σου παρέα με το θίασο της παιδικής σκηνής Ηλία Καρελλά που ζωντανεύει, μέσα από σκιές και ζωντανή μουσική στο θέατρο Κάππα, τη γνωστή ιστορία «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου.αρχείο λήψης (16)

3. Και εάν θέλεις να βιώσεις περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές στιγμές,  ένα εκπληκτικό φαινόμενο λαμβάνει χώρα το Μάρτιο, αυτό της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία λοιπόν αφιερώνει τον 3ο κύκλο του εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παίζω και Πετώ» στο μαγευτικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών, ένα ταξίδι που συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και εκατομμύρια αρχείο λήψης (15)χρόνια και που συναρπάζει τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών που θέλουν να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο των πουλιών και υλοποιείται στον χώρο «Παλιό Οινοποιείο», στο Πάρκο «Α.Τρίτσης». Την Κυριακή 15/03, ώρα 11:30-12:45, ακολουθώντας τα Τρυγόνια, τα Σταβλοχελίδονα και τους Τσαλαπετεινούς στο μεταναστευτικό τους ταξίδι γνωρίζουμε τις χαρές, αλλά και τους κινδύνους που συναντούν!

Άρπαξε τις ευκαιρίες που σου δίνει η πόλη και ζήσε υπέροχες οικογενειακές στιγμές!

Originally posted 2015-03-09 04:20:39.