Οι δυσκολίες της δίδυμης κύησης
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι δυσκολίες της δίδυμης κύησης

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Οι δυσκολίες της δίδυμης κύησης

Ποιες είναι οι δυσκολίες σε μια δίδυμη κύηση; Εδώ δεν θα κάνουμε λόγο για τις επιπλοκές γιατί αυτές είναι δουλειά των ειδικών και μπορούν να συμβούν και σε μια απλή κύηση. Εδώ θα μιλήσουμε για τα καθημερινά, όταν μαθαίνεις ότι κυοφορείς δίδυμα!

Τα πάντα διπλασιάζονται. Ακόμη και οι επισκέψεις στον γυναικολόγο και είναι αυτονόητο. Ειδικά το πρώτα τρίμηνα της εγκυμοσύνης, η παρακολούθηση από τον γυναικολόγο και οι εξετάσεις είναι πολλαπλάσιες από ό,τι σε μια απλή κύηση. Αφού τα πράγματα εκεί μέσα είναι περισσότερο πολύπλοκα και χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή.

Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι και προετοιμασμένη για τις παράξενες ερωτήσεις των άλλων. Ο κόσμος όταν μαθαίνει ότι μια γυναίκα κυοφορεί δίδυμα έχει την αδιακρισία να μάθει λεπτομέρειες για τη σύλληψή τους. Και δεν εννοούμε αυτό που φαντάζεσαι. Στο μυαλό τους πηγαίνει η εξωσωματική γονιμοποίηση. Που και έτσι να είναι δεν αφορά κανέναν παρά μόνο εσένα και τον μπαμπά τους. Μπορείς να χαμογελάς, να μην απαντάς και να το αφήνεις στη φαντασία τους. Περισσότερο δικό τους πρόβλημα και λιγότερο δικό σου. Αν πάλι έχεις συλλάβει με εξωσωματική και θέλεις να το μοιραστείς, προσπάθησε να το κάνεις με γυναίκες που πραγματικά καταλαβαίνουν και μην σπαταλάς τον χρόνο σου με την κουτσομπόλα της διπλανής πόρτας.

Ακόμη, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για τις εκφράσεις θαυμασμού για την αλλαγή στο σώμα σου. Ναι, οι άνθρωποι θα σου λένε «πωπω μια μεγάλη κοιλιά» κι εσύ δεν θα πρέπει να δείχνεις θυμωμένη γιατί στην πραγματικότητα δεν το λένε για κακό όσο και αν εσύ δεν καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που τους εντυπωσιάζει τόσο. Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε εμείς το καταλαβαίνουμε αλλά δεν θέλουμε να σου βάλουμε ιδέες και να γίνει ξαφνικά αγενής με τους άλλους.

Φυσικά θα αγωνιάς για δυο ζωές και όχι για μία. Η χαρά όμως όταν όλα θα πάνε καλά θα είναι διπλή και έτσι οποιαδήποτε ταλαιπωρία σύντομα θα ξεχαστεί. Μετά τη γέννηση των παιδιών και επειδή συνηθίζεται να γεννιούνται προγραμματισμένα και με καισαρική τομή, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι η πλήρης ανάρρωσή σου θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο σε σχέση με μια άλλη κύηση.