Νόστιμα γλυκα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ευκαιρία να δούμε μερικές συνταγές για γλυκά που ταιριάζουν στη γιορτή των ερωτευμένων!
Μους σοκολάτα με Tia Maria
Υλικά
50gr μαύρη σοκολάτα, 70% κακάο, σπασμένη σε τετράγωνα
150ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. Tia Maria (ή άλλο λικέρ όπως Cointreau, Grand Marnier ή Kahlua)
σκόνη κακάο,
μπισκότα Cantuccini ή Amaretti
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
2. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το Tia Maria, κρατάμε 2 κ.σ. και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε ακριβώς στο σημείο βρασμού.
3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε πάνω από τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
4. Χωρίζουμε το μείγμα μεταξύ 2 μικρών ποτηριών και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
5, Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα μέχρι να πήξει ελαφρά και στη συνέχεια, απλώνουμε πάνω από το κρύο μείγμα σοκολάτας στα ποτήρια.
6. Ψύχουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Ενώ περιμένουμε, αφαιρούμε ένα κομμάτι σε σχήμα καρδιάς από ένα σκληρό χαρτόνι.
7. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο πάνω από το χαρτόνι, μέσα στο ποτήρι.
Mπισκότα – καρδούλες με μαρμελάδα κεράσι
Υλικά
150gr ζάχαρη άχνη,
200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50gr κορν φλάουρ
50gr αλεσμένα αμύγδαλα
250gr βούτυρο, κομμένο σε κύβους
50gr γκλασέ κεράσια, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
8 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί σε ένα μπολ.
3. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
4. Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο γλασέ κεράσι, το εκχύλισμα αμυγδάλου μαζί, μέχρι να σχηματίσουν μια ζύμη.
5. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και στη συνέχεια σχηματίζουμε τα μπισκότα με τη χρήση ενός κόπτη σε σχήμα καρδιάς.
6. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα μπισκότα στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μόνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
7. Χρησιμοποιούμε το στόμιο ενός μπουκαλιού ή κάτι παρόμοιο και πιέζουμε απαλά στο κέντρο κάθε μπισκότου για να σχηματίσουμε έναν κύκλο. Με ένα κουτάλι αλείφουμε λίγη μαρμελάδα και επιστρέφουμε στο φούρνο για 2 λεπτά.
8. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, πριν πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Originally posted 2015-02-07 04:32:14.