Νεανική ερωτική απογοήτευση: πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;
ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ

Νεανική ερωτική απογοήτευση: πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Νεανική ερωτική απογοήτευση: πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

Του έχει κοπεί η όρεξη. Κλαίει κάθε λίγο. Έχει νεύρα και δεν θέλει να βγαίνει από το δωμάτιό του. Τα έχεις περάσει και εσύ όλα αυτά τα δύσκολα εξαιτίας μιας ερωτικής απογοήτευσης. Τώρα ήρθε η ώρα που πρέπει να διαχειριστείς την ερωτική απογοήτευση του παιδιού σου. Μπορεί να μην θυμάσαι πώς ήταν όταν ξέσπαγες τα νεύρα σου στη μαμά σου, ωστόσο επειδή τώρα είσαι εσύ ο κυματοθραύστης, διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να διαχειριστείς αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Υπομονή. Θα ερωτευθεί ξανά και θα περάσουν τα δύσκολα…

Πριν απ’ όλα θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν πρέπει να εμπλακείς στον χωρισμό του παιδιού σου ή στον τσακωμό που πιθανόν έχει με το άλλο του μισό. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να ψάξεις και να βρεις αυτό το άλλο παιδί ουσιαστικά για να του ζητήσεις τον λόγο ή για να του ρίξεις ευθύνες που το δικό σου παιδί «υποφέρει». Επίσης, δεν πρέπει να ασκήσεις κριτική για αυτό το άλλο παιδί σε περίπτωση που το είχες γνωρίσει. Η ατάκα «Και πολύ του έπεφτες», είναι ό,τι πιο λάθος μπορείς να πεις στο παιδί σου.

Στην πραγματικότητα πρέπει να επιστρατεύσεις την υπομονή σου. Αν το παιδί σου βρίσκει σε εσένα έναν κυματοθραύστη, δώσε τόπο στην οργή και κάνε υπομονή. Αν πάλι, θέλει να μιλήσει και αισθάνεται ότι σε εσένα μπορεί να βρει το πιο διαθέσιμο «αυτί», τότε άκου χωρίς απαραίτητα να μιλάς. Απόφυγε να του πεις ότι σύντομα θα βρει κάποιον άλλον ή κάτι τέτοιο. Την στιγμή που είναι πληγωμένο δεν ενδιαφέρεται να βρει κανέναν άλλον και τέλος πάντων θα ήταν ό,τι πιο λάθος να μπει σε μια νέα σχέση για να ξεπεράσει τον χωρισμό του.

Πρότεινέ του να βγείτε μαζί. Να πάτε σινεμά ή για καφέ και για ψώνια. Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλει να μείνει μακριά από την παρέα του για ένα διάστημα, δεν είναι ανάγκη να μείνει κλεισμένο και στο σπίτι. Το σπίτι είναι κακός σύμβουλος όταν δεν είμαστε καλά. Αν πάλι θέλει να κλειστεί στο δωμάτιο και να κλαίει, άφησέ το να συμβεί. Μείνε διακριτικά στο σπίτι για να αισθάνεται σιγουριά και άφησέ το να θρηνήσει για την απώλειά του. Μπορεί στη δική μας σκέψη οι νεανικοί έρωτες να είναι απλώς οι νεανικοί έρωτες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι κάτι λιγότερο από τους άλλους. Ίσως μάλιστα να είναι και πιο δυνατοί, πιο αγνοί και αυθόρμητοι.