Ναι ή όχι στο παιδικό modeling;
ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Ναι ή όχι στο παιδικό modeling;

August 28, 2017

author:

Parenting.gr

Ναι ή όχι στο παιδικό modeling;

Το παιδικό modeling είναι μια πραγματικά μεγάλη και δύσκολη συζήτηση που για να γίνει σωστά θα πρέπει να ακουστεί η άποψη των ειδικών. Σε πρώτη ανάγνωση καταδικάζει κανείς το παιδικό modeling ή το αντιμετωπίζει με τον σκεπτικισμό που του αναλογεί. Ας μην ξεχνάμε πόσο κακή είναι πια η εικόνα της βιομηχανίας του θεάματος. Πόσα σκάνδαλα μετράμε και δυστυχώς πόσα σκάνδαλα μετράμε με θύματα παιδιά. Από την άλλη χωρίς την εμπλοκή παιδιών στη βιομηχανία του θεάματος θα πρέπει να αποκλείσουμε ταινίες που αποτελούν Τέχνη ή ακόμη διαφημίσεις που κάτι έχουν να προσφέρουν στο κοινό καλό.

Οι ειδικοί απαντούν ότι το παιδικό modeling δεν θα πρέπει να γίνεται για τους λάθος λόγους. Αν οι γονείς για παράδειγμα θέλουν να εκμεταλλευθούν την ομορφιά του παιδιού τους για να βγάλουν χρήματα, αυτός είναι ένας οδυνηρά λάθος λόγος. Τα παιδιά είναι αδιανόητο να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και προσοχή… δεν κάνουμε λόγο μόνο για εκείνους τους ακατάλληλους γονείς που εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους με τον χειρότερο τρόπο. Δεν είναι λιγότερο κακός τρόπος να οδηγήσεις το παιδί σου στο modeling αν το ίδιο δεν το θέλει ή αν βλέπεις ότι αυτό αλλάζει εντελώς το πρόγραμμά του. Οι γονείς που θέλουν να βάλουν το παιδί τους στο παιδικό modeling πρέπει να εξετάσουν πόσο πολύ εκτίθεται το παιδί τους. Τι είδους προβολή θα λάβει; Ποιο είναι το concept μιας φωτογράφισης; Είναι ακατάλληλες για την ψυχική υγεία του παιδιού οι σκηνές της ταινίας στην οποία θα συμμετέχει; Μήπως το concept κάνει το παιδί να χάσει την παιδικότητά του; Μήπως το concept πρόκειται να παρουσιάσει ως sexy δεσποινίδα το μικρό σας κοριτσάκι; Πώς σας φαίνεται το κορίτσι στις παρακάτω φωτογραφίες;

Διότι ακόμα και αν η υλοποίηση ενός project γίνει στις πιο άριστες συνθήκες, δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα να προκαλέσει bullying ή ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις που θα στοχοποιήσουν το παιδί.

Από την άλλη υπάρχουν και οι ανώριμοι γονείς που κατευθύνουν τα παιδιά τους προς το παιδικό modeling για να απαντήσουν σε δικά τους απωθημένα. Γονείς που αγαπούν την προβολή ή που δεν θεωρούν πως το πανέμορφο παιδί τους πρέπει να το κοιτούν μόνο οι ίδιοι. Κάτι τέτοιο κάνει το παιδί να διψάει για προβολή. Είναι το παιδί εκείνο που αν το ρωτήσεις τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, θα σου απαντήσει πρώτα «μοντέλο» και μετά οτιδήποτε άλλο.

Το παιδικό modeling ωστόσο δεν είναι κάτι το απαγορευτικό όπως προαναφέραμε και θα ήταν λάθος να το καταδικάσουμε. Χωρίς παιδιά μοντέλα δεν θα είχαμε ταινίες που κάτι έχουν να πουν. Δεν θα είχαμε διαφημίσεις που επίσης κάτι έχουν να προσφέρουν στο κοινό καλό. Εκείνο που χρειάζεται είναι μέτρο και επαγρύπνηση από την πλευρά των γονέων. Και φυσικά δεν αφήνουμε στον καθένα να αναλάβει το modeling του παιδιού μας, αλλά απευθυνόμαστε σε πρακτορεία που ειδικεύονται σε αυτό…

Πηγή