Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι γονιμότητα και πολύ αλκοόλ δεν πάνε μαζί!
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι γονιμότητα και πολύ αλκοόλ δεν πάνε μαζί!

December 24, 2019

author:

Parenting.gr

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι γονιμότητα και πολύ αλκοόλ δεν πάνε μαζί!

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία, αν μια γυναίκα επιθυμεί να μείνει έγκυος, θα είναι καλό να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ, χωρίς όμως να χρειάζεται να το βγάλει τελειώς από την καθημερινότητά της.
Συγκεκριμένα,  γυναίκες που πίνουν πάνω από 14 ποτά (μερίδες αλκοόλ) την εβδομάδα, δηλαδή κατά μέσο όρο τουλάχιστον δύο τη μέρα, έχουν κατά 18% μικρότερη πιθανότητα να μείνουν έγκυες.
Αντίθετα, η κατανάλωση ενός έως επτά μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα δεν φαίνεται να επηρεάζει  τη γυναικεία γονιμότητα. Αντίστοιχα και το είδος του αλκοολούχου ποτού (κρασί, μπίρα, βότκα κ.α.) δεν φαίνεται να παίζει ρόλο.

Παρόλα αυτά,  οι ερευνητές συνέστησαν στις γυναίκες να μην “ξεφεύγουν” με το αλκοόλ, ούτε περιστασιακά, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον κύκλο της περιόδου τους και κατά συνέπεια την προσπάθεια τους για εγκυμοσύνη.

Η Έλεν Μίκελσεν επικεφαλής του Τμήματος Κλινικής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ώρχους και η επιστημονική ομάδα της, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), ανέλυσαν στοιχεία για 6.120 γυναίκες ηλικίας 21 έως 45 ετών για χρονικό διάστημα εννέα ετών.
Από αυτές τις γυναίκες, οι 4.210 έμειναν έγκυες, ενώ μόνο το 1,2% των γυναικών έπιναν πάνω από 14 ποτά εβδομαδιαίως.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η μελέτη δεν έλαβε υπόψη την κατανάλωση αλκοόλ από τους συντρόφους των γυναικών, κάτι που έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζει τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη γιατί ρίχνει την ποιότητα του σπέρματος. Άλλωστε, είναι σύνηθες όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες να πιάσει παιδί, να συμμετέχουν στους περιορισμούς και οι μέλλοντες μπαμπάδες.

Συνεπώς, κυρίες και κύριοι που προσπαθείτε να κάνετε παιδιά, το αλκοολ με μέτρο!

Πηγή: lifo

Originally posted 2016-09-04 12:30:54.