Μπορούμε να κακομάθουμε το μωρό με την αγκαλιά;
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Μπορούμε να κακομάθουμε το μωρό με την αγκαλιά;

July 11, 2020

author:

Parenting.gr

Μπορούμε να κακομάθουμε το μωρό με την αγκαλιά;

Όσες φορές έχετε αναρωτηθεί ως νέες μαμάδες εάν μπορείτε να κακομάθετε το μωρό σας με την αγκαλιά η απάντηση είναι όχι!

Το μωρό κλαίει γιατί έχει κάποιες ανάγκες ή νιώθει κάποιους πόνους και εκείνη τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι να ικανοποιηθεί η ανάγκη του και να νιώσει ασφάλεια και στοργή. Η αγκαλιά του δίνει τη στοργή που θέλει και λειτουργεί πολύ θετικά και για εσάς και για το μωρό. Τα μωρά δεν κακομαθαίνουν με τη στοργή και με την αγκαλιά αλλά αντίθετα όπως δείχνουν πολλές νέες έρευνες αποδεικνύουν πως τα παιδιά γίνονται λιγότερα γκρινιάρικα και κακομαθημένα όταν αισθάνονται ασφάλεια!

Με το κακομαθημένο παιδί εννοούμε το παιδί που κλαίει και γκρινιάζει για να κάνει αυτό που έχει ανάγκη και που επιθυμεί. Ως μωρά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο το κλάμα για να επικοινωνήσουν με εσάς και να δηλώσουν ότι κάτι θέλουν, ότι πεινάνε, ή ότι νιώθουν πόνους. Και σε αυτήν την περίπτωση η αγκαλιά μπορεί να ανακουφίσει και να μεταδώσει μια ικανοποίηση μέσω της στοργής.

Το ότι έχουν ανάγκη την αγκαλιά το δείχνουν από τις πρώτες φορές που θα σας αγγίξουν ή θα σφίξουν το δάχτυλο σας όταν τρώνε. Είναι ένδειξη ανάγκης για στοργή κι επαφή. Αν το απορρίψετε το μωρό δε θα λάβει αυτή τη στοργή που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του. Άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσει λειτουργεί καλύτερα το ένστικτο σας.

Κάθε φορά που το ακούτε να κλαίει ενστικτωδώς πηγαίνετε να το αγκαλιάσετε γιατί είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας σας. Οι ειδικοί τονίζουν πως η σωματική επαφή βοηθάει στην ομαλή φυσική ανάπτυξη του μωρού ενώ του παρέχει ασφάλεια, ενισχύει την ευχαρίστησή του, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και φυσικά δημιουργεί ωραίο δέσιμο με τους γονείς του. Όλες τις κατάλληλες βάσεις δηλαδή για να γίνει το παιδί ευτυχισμένο!

Διαβάστε επίσης:

Πότε ξεκινούν να μιλούν τα παιδιά

25 λόγοι γιατί είναι υπέροχο να είσαι γονιός!

Originally posted 2015-10-15 04:30:01.