Μπορεί μια έγκυος να ταξιδεύει;
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΥΓΕΙΑ

Μπορεί μια έγκυος να ταξιδεύει;

September 28, 2020

author:

Parenting.gr

Μπορεί μια έγκυος να ταξιδεύει;

Η εγκυμοσύνη φέρνει αλλαγές στη ζωή σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σας απαγορεύει να κάνετε κάποιες δραστηριότητες  που αγαπάτε. Όπως τα ταξίδια για παράδειγμα! Απλώς χρειάζεται να προσέξετε λίγο παραπάνω και να δημιουργήσετε διαφορετικές συνθήκες! Ο γιατρός σας είναι ο καλύτερος σύμβουλος για να σας υποδείξει εάν η κατάστασή σας επιτρέπει να κάνετε ταξίδι στην εγκυμοσύνη,  παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που είναι καλό να γνωρίζετε και να τις λάβετε υπ’ όψιν σας!

Μείνετε ήρεμη

Επειδή οι ορμόνες σας αυτήν την περίοδο μπορεί να “επηρεάσουν” την ψυχολογία και να εντείνουν τα νεύρα σας, προσπαθήστε σε κάθε εξόρμηση να αντιμετωπίζετε ήρεμα τις απρόβλεπτες καταστάσεις όπως καθυστερήσεις ή αναποδιές!

Κάντε στάσεις

Εάν ταξιδεύετε με το  αυτοκίνητο καλό θα ήταν να κάνετε αρκετές στάσεις ώστε να μην μουδιάζετε και να ξεκουράζετε το σώμα σας! Εάν είστε σε άλλο μέσο που επιτρέπει να κινείστε, προσπαθήστε να κάνετε μερικές βόλτες στους διαδρόμους για να ξεπιαστείτε.

Να έχετε πάντα ελαφριές αποσκευές

Ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψετε μόνη σας, πάρτε τα τελείως απαραίτητα για να μη χρειαστεί να κουβαλάτε βάρος που θα σας ταλαιπωρήσει και θα σας κουράσει. Επίσης να μην ντρέπεστε να ζητάτε βοήθεια για να σηκώσετε ή να κουβαλήσετε τις αποσκευές σας.

shutterstock_252815212

Να είστε οργανωμένη

Μην κάνετε άσκοπες αποστάσεις και μην χάνετε χρόνο χωρίς λόγο. Όσο καλύτερα οργανώσετε το ταξίδι σας τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθείτε και θα κουραστείτε.  

Νερό και σνακ

Να έχετε πάντα μαζί σας νερό και υγιεινά σνακ και φρούτα για τη λιγούρα ή τις καούρες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να φάτε κάτι απ’ έξω που πιθανώς και άγνωστης ποιότητας.

Διαλέξτε το κατάλληλο μέρος

Πριν αποφασίσετε να πάτε διακοπές διαλέξτε το πιο ιδανικό μέρος για την κατάστασή σας. Μην ξεχνάτε ότι δεν είστε μόνη.  Προτιμήστε να πάτε κάπου για χαλάρωση παρά για περιπέτεια για να μην επιβαρύνετε το σώμα σας! Επίσης αποφύγετε δραστηριότητες που δεν έχετε ξανακάνει ή που μπορεί να σας προκαλέσουν διάφορα προβλήματα αλλά επιλέξετε δράσεις και εξόδους που θα σας διασκεδάσουν και θα σας χαλαρώσουν!

Διαβάστε επίσης:

Διατροφή για μια υγιή εγκυμοσύνη

Πως να κοιμάσαι καλύτερα κατά την εγκυμοσύνη!

Originally posted 2016-05-16 08:48:05.