June 28, 2016

Μπομπονιέρες βάφτισης για καλό σκοπό

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, τα τελευταία χρόνια, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια είναι πλέον γνωστές σε όλους μας.
Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε ότι κάθε έξοδο που γίνεται, γίνεται με ιδρώτα και άγχος.

Παρόλα αυτά, μαζί με εμάς που η ζωή μας προίκισε με υγεία, ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή υποφέρουν και ομάδες ανθρώπων που δεν πρέπει να τους ξεχνάμε.

Τι καλύτερο και ομορφότερο από το να συνδέσουμε τη βάφτιση του παιδιού μας με την υγεία και την ασφάλεια ενός άλλου παιδιού;

Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για κατασκευή μπομπονιέρων βάφτισης από φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Η ποικιλία, η δημιουργικότητα και ο επαγγελματισμός των «καλλιτεχνών» θα σας εκπλήξουν!

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασία Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937.

μπομπονιερα ελεπαπΑυτή τη στιγμή διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας.
Φροντίζει παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, με στόχο την άριστη συνεργασία – συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και οικογένειας μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.

Η ΕΛΕΠΑΠ, στην προσπάθεια της να βοηθήσει τους ενήλικους αποφοίτους της να ενταχθούν στην κοινωνία, να βρουν δουλειά, να απασχοληθούν δημιουργικά και να νιώσουν ισότιμα μέλη, ίδρυσε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, ART-Εμείς, στον τομέα της παραγωγής δώρων, μπομπονιερών και προσκλητηρίων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή και παραγγελία μπομπονιέρων από την ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και στο τηλέφωνο 210 72 54 726

Η Αμυμώνη είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Αιτία και αφορμή της ίδρυσης της Αμυμώνης ήταν η εξαιρετική Πρόεδρος της κα Παρασκευή Μπέλλου. Ως μητέρα παιδιού με πολλαπλές αναπηρίες ήρθε αντιμέτωπη με την παντελή έλλειψη οποιοδήποτε κατάλληλου εκπαιδευτικού πλαισίου για παιδιά σαν το δικό της.
Σε συνεργασία με άλλους γονείς που αντιμετώπιζαν την ίδια αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους δημιούργησαν τον πρώτο φορέα που εξασφαλίζει σε τυφλά παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια.
Αυτήν τη στιγμή η Αμυμώνη περιθάλπει, βοηθά και εκπαιδεύει περισσότερα από 200 παιδιά και παράλληλα καθοδηγεί και στηρίζει τις οικογένειές τους.
Τα εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευής μπομπονιέρων της Αμυμώνης είναι νευραλγικός τομέας του συλλόγου καθώς τα παιδιά, με την υποστήριξη των κατάλληλων εκπαιδευτών και τη βοήθεια των ειδικών έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκφραστούν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή και παραγγελία μπομπονιέρων από την Αμυμώνη μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και στο τηλέφωνο 210 9631441.

μπομπνιερα αμυμωνη

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι μία Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών ηλικίας από 3 έως 18 ετών που έχουν διαγνωστεί με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.
Με τη βοήθεια χορηγών και εθελοντών και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση ομορφαίνει τη ζωή παιδιών που υποφέρουν και τους χαρίζει απλόχερα δύναμη για να παλέψουν την αρρώστια και τις δυσκολίες που ήρθαν ξαφνικά στη ζωή τους.
Γιατί όπως δήλωσε ο πρώτος νεαρός ασθενής που βοήθησε το Make-A-Wish Ελλάδος «Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή και παραγγελία μπομπονιέρων από το Make a Wish Ελλάδος μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και στο τηλέφωνο 210-9637660.

μπομπονιερα make a wish

Μη μου ζητήσατε να επιλέξω ποιες μπομπονιέρες μου άρεσαν περισσότερο, ούτε να εξηγήσω γιατί επέλεξα να ξεκινήσω με αυτούς τους οργανισμούς.
Πίσω από κάθε μικρή χειροτεχνία κρύβεται το χαμόγελο και η προσπάθεια ενός παιδιού που ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο.
Μου άρεσαν όλες και είμαι περήφανη για όλους αυτούς τους μικρούς ήρωες που γνώρισα!
Φυσικά το mommy θα επανέλθει και με νέες προτάσεις.