Νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

April 2, 2019

author:

Parenting.gr

Νόστιμο κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Αγοράζετε ένα κιλό μοσχάρι από μαλακό κομμάτι και το κόβετε σε κομμάτια. Το ξεπλένετε και το στεγνώνετε. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε λάδι το αφήνετε να κάψει και σωτάρετε το μοσχαράκι για λίγο και από τις 2 μεριές.Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη.

Σωτάρετε μετά 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτετε 2 φλυτζάνια ντομάτα φρέσκια ή 1 κουτί χυμό εμπορίου, μαζί με 1 ποτήρι νερό, σκόρδο, κανέλα, κύμινο, μοσχοκάρυδο και 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το κρέας και μαγειρεύετε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Το ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και βάζετε νερό αν χρειαστεί (ζεστό). Το αλάτι μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος.

Για να φτιάξετε τον πουρέ, χρειάζεστε 1 κιλό πατάτες. Βράζετε τις πατάτες για 40 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και με το ειδικό εργαλείο τις πολτοποιείτε. Ζεσταίνετε 1 φλυτζάνι γάλα και το ρίχνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας. Προσθέτετε αλάτι και μοσχοκάρυδο και το φαγητό σας είναι έτοιμο!

*Οι πατάτες περιέχουν υδατάνθρακες, σε μορφή αμύλου, όπου είναι και η κύρια πηγή ενέργειας του οργανισμού. Από τις πατάτες, ο οργανισμός κερδίζει φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού και ενισχύουν την υγιή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.