Μικροί αναγνώστες!

author:

Parenting.gr

Μικροί αναγνώστες!

o-CHILD-READING-UNDER-TREE-facebookΟι καλοκαιρινές διακοπές των μικρών είναι γεγονός! Τα σχολεία θα ξανανοίξουν σε 2 μήνες περίπου και τα πιτσιρίκια έχουν τρελαθεί στο παιχνίδι και στο ξεφάντωμα! Είναι όμως χρήσιμο να εντάξουμε στο πρόγραμμα των διακοπών τους και λίγες στιγμές ανάγνωσης πάντα με παιχνιδιάρικο τρόπο!

Καταρχήν μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το ανάλογο βιβλίο δραστηριοτήτων ή παραμύθι. Κάποια ενδεικτικά βιβλία δραστηριοτήτων είναι:Φανταστικές-καλοκαιρινές-διακοπές

“Φανταστικές καλοκαιρινές διακοπές” από τις εκδόσεις Πατάκη    
Τα βιβλία περιέχουν ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες όπου τα παιδιά θα αναπτύξουν τη λογική σκέψη, την παρατηρητικότητα, την ικανότητα συγκέντρωσης και όχι μόνο, λύνοντας σπαζοκεφαλιές, γρίφους και κάθε λογής πνευματικά παιχνίδια.

“Χαίρομαι στις διακοπές” από τις εκδόσεις ΆγκυραΧαίρομαι-στις-διακοπές-1
Χαρούμενες εικόνες, χρωματιστά αυτοκόλλητα, γρίφους και σταυρόλεξα περιέχονται στο βιβλίο αυτό για να μας ψυχαγωγήσουν

“ Καλοκαίρι γεμάτο χρώμα” από τις εκδόσεις Σαββάλα28156-200x284
Τα βιβλία της σειράς «Καλοκαίρι γεμάτο χρώμα» δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία για μια ευχάριστη και, παράλληλα, δημιουργική ενασχόληση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών!

“Καλοκαιρινά παιχνίδια” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Μια σειρά βιβλίων που έχει τη ως στόχο να προετοιμάσει τα παιδιά για την επόμενη σχολικά τους χρονιά μέσω του παιχνιδιού, των χρωμάτων και της διασκέδασης!vivlia_250_2

Επίσης μπορείτε να διαβάζετε κάθε μέρα με το παιδί ένα παραμύθι ή μια ιστορία. Εάν δε θέλετε να πάρετε πολλά βιβλία μαζί σας στις διακοπές τότε περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα  που έχει δημιουργηθεί για μικρούς αναγνώστες http://www.mikrosanagnostis.gr από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και επιλέξετε μέσα από την υπέροχη ποικιλία βιβλίων που μας προσφέρει!

 

Διάβασε επίσης: Κάνει το διάβασμα καλό στο μωρό μου;