Μια νέα καμπάνια «ζωντανεύει» τα τέρατα που ζωγραφίζουν τα παιδιά
7hmeres Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μια νέα καμπάνια «ζωντανεύει» τα τέρατα που ζωγραφίζουν τα παιδιά

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Μια νέα καμπάνια «ζωντανεύει» τα τέρατα που ζωγραφίζουν τα παιδιά

slide_463438_6265534_freeΜετά την άρνηση των δημόσιων σχολείων της Αμερικής να αφιερώσουν περισσότερες εκπαιδευτικές ώρες στις καλές τέχνες, μια start-up από το Τέξας αποφάσισε να πάει κόντρα σε αυτή την «τερατώδη» απόφαση προσκαλώντας τα παιδιά να δημιουργήσουν μέσω τις ζωγραφικής τα δικά τους, μοναδικά τέρατα και έπειτα να τα δουν να ζωντανεύουν.

Το, εύστοχα τιτλοφορημένο, Monster Project, στρατολογεί καταξιωμένους καλλιτέχνες για να φέρουν στη ζωή τα κάθε λογής τερατάκια που ζωγραφίζουν τα παιδιά, μεταμορφώνοντας τα σχέδιά τους σε εντελώς νέα έργα τέχνης. Η στρατηγική είναι απλή: Αρχικά, ένας μαθητής Δημοτικού δημιουργεί μια ζωγραφιά ενός, ας πούμε, μοβ τέρατος που τρώει ανθρώπους. Έπειτα, η ζωγραφιά αυτή στέλνεται σε έναν επαγγελματία καλλιτέχνη που δίνει στο σχέδιο τη δική του απόδοση, μέσω πολύπλοκων χρωμάτων, μορφών και σεναρίων.

«Ως καλλιτέχνες και οι ίδιοι, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η αρχική έκθεση στην τέχνη και πώς μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή ενός παιδιού», εξηγεί η δημιουργός Katie Johnson στη σελίδα της καμπάνιας στο Kickstarter. «Η συνεργασία μας με τους μαθητές και η έμπνευση που παίρνουμε από τη φαντασία τους, μας δίνουν ελπίδα πως θα τους βοηθήσουμε να καταλάβουν την αξία των ιδεών τους και θα τους κάνουμε να ενθουσιαστούν με τις δυνατότητες που έχουν τα ίδια τους τα μυαλά».

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως η πρώιμη έκθεση στην τέχνη μέσα στη σχολική τάξη, όχι μόνο συνεισφέρει στην εικονική μάθηση αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της γλώσσας, των γενικών κινητικών δεξιοτήτων και της ικανότητας του μαθητή να υπερέχει στα μαθηματικά και τις επιστήμες. «Μια εκπαίδευση που στερείται των τεχνών είναι μια εκπαίδευση με άδεια, μισή εκπαίδευση», λέει ο Howard Gardner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

Το Monster Project, το οποίο μετρά μέχρι στιγμής 100 τέρατα και συνεχίζει ακάθεκτο, ελπίζει να επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία μέσω του crowdfunding. Μέχρι τώρα η ομάδα του project έχει συνεργαστεί μόνο με δύο σχολεία, ένα στο Austin και ένα στο Dallas, αλλά ελπίζουν πως μέσα στους επόμενους μήνες θα καταφέρουν να ξεκινήσουν μια νέα ομάδα εθελοντών στην Νέα Υόρκη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα τέρατα που έφεραν στη ζωή:

slide_463438_6265524_free slide_463438_6265526_free slide_463438_6265530_free slide_463438_6265532_free

Πηγή: huffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης: Στέλνετε τη ζωγραφιά του παιδιού σας και σας στέλνουν ένα ολόιδιο κουκλάκι!