Μια διαφήμιση που μπορούν να δουν μόνο τα παιδιά!
Uncategorized

Μια διαφήμιση που μπορούν να δουν μόνο τα παιδιά!

July 10, 2020

author:

Parenting.gr

Μια διαφήμιση που μπορούν να δουν μόνο τα παιδιά!

child_abuse_topΓια τους ενήλικες είναι μία ακόμα διαφημιστική καμπάνια στη στάση του λεωφορείου. Για τα παιδιά, όμως, είναι μια αφίσα με ένα μυστικό που μπορούν να διαβάσουν μόνο εκείνα και μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

Μία επαναστατική καμπάνια κατά της παιδικής βίας προωθεί ο ισπανικός οργανισμός Anar (Ayuda a Niños y Adolescentes en Riesgo), ο οποίος υπερασπίζεται παιδιά και εφήβους που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με μια αφίσα-τεχνολογικό θαύμα.

Το μυστικό μήνυμα που αναφέρει: «Αν κάποιος σου κάνει κακό, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε», έχοντας δίπλα έναν εξαψήφιο αριθμό τηλεφώνου, μπορεί να το διαβάσει μόνο ένα παιδί ύψους μέχρι 1,35, ενώ μπροστά του εμφανίζεται το κακοποιημένο πρόσωπο ενός συνομηλίκου του.

Αντιθέτως, ένας ενήλικας ή κάποιος πάνω από το 1,35 ύψος διαβάζει μόνο το εξής: «Μερικές φορές η βία κατά των ανηλίκων είναι ορατή μόνο στα μάτια των παιδιών που τη βιώνουν», βλέποντας το πρόσωπο του παιδιού χωρίς μώλωπες.

Η τεχνική, η οποία χρησιμοποιήθηκε για αυτή την καμπάνια θυμίζει τις εικόνες που αλλάζουν όψη ανάλογα από το πώς τις κοιτάει κανείς, αλλά αποτελεί και βασική αρχή για τις εικόνες 3D.

Στόχος της καμπάνιας είναι το παιδί το οποίο συνοδεύεται στον δρόμο από εκείνον που του ασκεί κακοποίηση, να δει το μήνυμα και να επικοινωνήσει με τον οργανισμό ώστε να δεχθεί φροντίδα ειδικών.


Πηγή: protothema.gr

 

 

Originally posted 2015-10-14 06:16:42.