Μια δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά, κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά, κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Μια δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά, κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου

Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν, ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται (για προφανείς λόγους) να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εγκαινίασε  πέρυσι  τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά.  Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης ( που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους).

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

Tips:

Τα παιδιά σε ομάδες των 12-15, χωρίζονται ανά ηλικία: Οι θεματικές ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών.

Οι ηλικιακές ομάδες  είναι:
4.5-5.5 (προνήπιο)
5.5- 6.5 (νήπιο)
6.5- 9 (πρώτες τάξεις Δημοτικού)
9-12 (μεγάλες τάξεις Δημοτικού).