Μια αλλιώτικη ιστορία...για τη σωστή υγιεινή των δοντιών
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μια αλλιώτικη ιστορία…για τη σωστή υγιεινή των δοντιών

December 29, 2021

author:

Parenting.gr

Μια αλλιώτικη ιστορία…για τη σωστή υγιεινή των δοντιών

Ένα ηλιόλουστο πρωϊνό γεννήθηκε ο Νικόλας και η Αριάδνη. Η μαμά τους ήταν η πιο ευτυχισμένη μαμά και έλαμπε από χαρά που είχε στην αγκαλιά της τα δύο αγγελούδια.

Προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μεγαλώσουν σωστά, τους τόνιζε ότι είναι πολύ σημαντική η υγιεινή στη ζωή τους. Έτσι, φρόντιζε καθημερινά να απολαμβάνουν ένα «πριγκιπικό» μπάνιο και κάθε πρωί και βράδυ μέχρι τα δύο τους χρόνια χρησιμοποιούσε την Gum οδοντόβουρτσα για μωρά. H οδοντόβουρτσα, είχε μεγαλύτερη λαβή για να τη διευκολύνει στο κράτημα, ενώ οι μαλακές μικρο-ίνες των τριχών (feathered bristles) απομάκρυναν την πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών, τα μεσοδόντια διαστήματα και τα ούλα.

Τότε ήταν που ήρθαν στη ζωή τους και μια παρέα από μικρά και χαμογελαστά τερατάκια. Ο Dino, η Lilly, η Lola και ο Lenny ήταν μια σκανταλιάρικη και παιχνιδιάρικη παρέα που ήταν συνεχώς μαζί με τον Νικόλα και την Αριάδνη και τους βοηθούσαν να έχουν μια σωστή στοματική υγιεινή, κάθε μέρα.

Με το που ξυπνούσε λοιπόν ο Νικόλας, πήγαινε ο Dino στο αυτί και του θύμιζε ότι έπρεπε να πλύνει τα δόντια του. Η οδοντόβουρτσα για παιδιά  είχε μικρή κεφαλή προσαρμοσμένη στο μέγεθος του στόματός του και η στρογγυλεμένη λαβή τον διευκόλυνε στο κράτημα την ώρα που έπλενε τα δόντια του καθώς είναι ειδική και πολύ απαλή με τα δόντια και τα ούλα. Οι μαλακές μικρο-ίνες των τριχών απομάκρυναν την πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών, τα μεσοδόντια διαστήματα και τα ούλα.

Είχε και ένα βεντουζάκι στη βάση και έτσι όπως σκανταλιάρης ήταν ο Νικόλας πήγαινε και την έβαζε στο μέτωπο της Αριάδνης για να την πειράξει…Υπήρχε και χρωματισμένη περιοχή στην κεφαλή της οδοντόβουρτσας για να βάζει την σωστή ποσότητα οδοντόπαστας και μαζί με τον Ντίνο έκαναν διάφορα σχήματα σαν παιχνίδι.

Η Lola, είχε διαλέξει για τα παιδιά την πιο γλυκιά με γεύση φράουλα οδοντόπαστα, σχεδιασμένη για τις ειδικές ανάγκες των νεογιλών δοντιών, με ασφαλές επίπεδο φθορίου για παιδιά κάτω των 6 ετών και εξαιρετικά απαλή σύνθεση για καλύτερη προστασία και φροντίδα μέσω της διαδικασίας. Αυτό του το είχε εγγυηθεί ο Lenny, ο αυστηρός και ισχυρός της παρέας που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να αντιστέκεται καλύτερα στις επιθέσεις των κακών τεράτων.

Η Αριάδνη είχε πια μεγαλώσει και είχε γίνει μια εντυπωσιακή δεσποινίς. Η Lilly της είχε διαλέξει την οδοντόβουρτσα που είχε μεγαλύτερη λαβή για να έχει καλύτερη πρόσβαση στα πίσω δόντια ενώ οι μαλακές μικρο-ίνες των τριχών απομάκρυναν την πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών, τα μεσοδόντια διαστήματα και τα ούλα. Για το βράδυ όμως της είχε επιλέξει την φανταστική Monster light up που κυκλοφορεί σε 4 φοβερά χρώματα με πρακτικό βεντουζάκι και τρίχες για αφαίρεση της πλάκας με απαλές τρίχες για εύκολο και ασφαλές βούρτσισμα.

Αυτή λοιπόν η καταπληκτική οδοντόβουρτσα αναβοσβήνει από 1 λεπτό για τα πάνω και τα κάτω δόντια, όσο δηλαδή χρειάζεται να βουρτσίζει τα δόντια της και κάνει την διαδικασία

Ώσπου φτάσαμε στο σήμερα. Τα δύο αδέρφια έχουν μεγαλώσει και ο Νικόλας ήδη έχει περάσει τη μαμά του στο ύψος. Η Αριάδνη είναι πια ολόκληρη κοπέλα και τα αγόρια την θαυμάζουν για την ομορφιά και την εξυπνάδα της. Συνεχίζουν να φροντίζουν την στοματική τους υγιεινή επιλέγοντας την οδοντόβουρτσα που είναι σχεδιασμένη για να βοηθήσει την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνικής βουρτσίσματος, με μαλακές και ανθεκτικές τρίχες σε σχεδιασμό διπλού επιπέδου. Έχουν εργονομική λαβή που οδηγεί το χέρι του παιδιού να πιάνει σωστά την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45ο για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό και θέση για τον αντίχειρα με καπάκι υγιεινής και σε 3 χρώματα.

Όσο για τα τερατάκια… καμαρώνουν και αυτά τους φίλους τους και είναι σίγουροι ότι ξέρουν πια πώς να κρατήσουν τα «κακά» τερατάκια μακριά από το στόμα.

 

 

Originally posted 2017-10-31 08:50:42.