Μην πιστεύεις όσα βλέπεις στην τηλεόραση, χρυσό μου!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μην πιστεύεις όσα βλέπεις στην τηλεόραση, χρυσό μου!

February 26, 2021

author:

Parenting.gr

Μην πιστεύεις όσα βλέπεις στην τηλεόραση, χρυσό μου!

Όχι παιδί μου, η ζωή δεν είναι Βραζιλιάνικο σίριαλ και δεν συμβαίνουν όλα για μια παλιά ανεκπλήρωτη αγάπη.

Η Σοφία η Πριγκίπισσα δεν είναι μία πιθανότητα πόσο μάλλον οι Ήρωες με τις Πιτζάμες. Ο σκύλος δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να πάει μόνος του βόλτα για τσίσα. Εάν δεν τον πάμε εμείς, απλά θα κατουρήσει το χαλί. Το καπάκι της τουαλέτας δεν κατεβαίνει αυτόματα ούτε το καζανάκι δουλεύει με αισθητήρα.

Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά τα άπλυτα δε μπορούν να περπατήσουν και να μπούν μόνα τους στο πλυντήριο. Και λέγοντας πλυντήριο εννοούμε αυτό το άσπρο σιδερένιο κουτί με τη στρογγυλή πόρτα, το οποίο δεν είναι ράφι! Το ξέρω ότι ανατρέπω τον κόσμο σου αλλά σταμάτα να αφήνεις ρούχα και περιοδικά επάνω του.

Άσε το σίδερο. Όσο κι αν κοιτάζεις τη στίβα με τα ρούχα δεν σιδερώνονται. Και στο λέω εγώ που έχω σπαταλήσει ώρες κοιτάζοντας ασιδέρωτα. Αντίστοιχα, όσο κι αν κοιτάς τα μακαρόνια δε βράζουν εάν δεν τα ρίξεις στην κατσαρόλα και τα πορτοκάλια δεν αυτοστύβονται, ούτε αυτοαγοράζονται. Συνεπώς την πορτοκαλάδα που πρέπει υποχρεωτικά να πιεις μετά την προπόνηση πρέπει να έχεις φροντίσει να την ετοιμάσεις.

Μην συζητήσω για τις λάμπες. Μας έχει φάει το σκοτάδι, σε λίγο δε θα βλέπουμε για να τις αλλάξουμε. Επίσης, αγάπη μου γλυκιά, το μπάνιο μας δεν ειναι το Απέραντο Γαλάζιο ούτε υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεί η Ντόρυ τους γονείς της στο δικό μας σιφόνι. Σφουγγάρισμα θέλει! Και παρεπιμπτόντως η σφουγγαρίστρα είναι όπως μπαίνουμε δεξιά, εκεί που ήταν πάντα!
Θα ήθελα παράλληλα να σε ενημερώσω ότι έπαυσαν οι βομβαρδισμοί στην εμπόλεμη ζωνη οπότε μπορείς επιτέλους να μαζέψεις το δωμάτιο σου. Να σου θυμίσω ότι αγνοείται το χάμστερ εδώ και δύο ημέρες. Επίσης, παιδί μου πρέπει να ξέρεις ότι δεν σταματάει ο κόσμος όταν παίζει η ομαδάρα και η μπάλα δεν είναι μια στρογγυλή θεά! Α! ναι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χειροκροτάς όταν έρχεται ο ντελιβεράς κι ας το κάνει κάθε φορά ο πατέρας σου.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλάβεις ότι δεν έχουμε γραμματέα σπίτι μας οπότε όταν χτυπάει το τηλεφωνο κάποιος πρέπει να το σηκώσει!

Originally posted 2016-10-05 04:30:49.