Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων η άρνηση εμβολιασμού των παιδιών
Uncategorized

Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων η άρνηση εμβολιασμού των παιδιών

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων η άρνηση εμβολιασμού των παιδιών

Little girl at the doctor for a checkup examinationΔραστικά μέτρα απέναντι στο άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία αντιεμβολιαστικό κίνημα παίρνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Σε μια προσπάθεια να βάλει γονείς και άλλους νόμιμους κηδεμόνες σε θέση ευθύνης, απέστειλε στα μέλη της επιστολή με την οποία τα καλεί να ζητούν εφεξής τη συμπλήρωση Φόρμας Άρνησης Εμβολιασμού. Η φόρμα δημιουργήθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της ΕΕΠ, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης Αμερικανικής και η συμπλήρωσή της προφανώς είναι προαιρετική.

Ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης των παιδιάτρων είναι διττός: από τη μία οι γονείς θα αναλογιστούν τι ακριβώς αρνούνται και πιθανώς να αναθεωρήσουν την άποψή τους, από την άλλη οι ίδιοι οι παιδίατροι ως επαγγελματίες θα έχουν στα «χέρια» τους ένα αποδεικτικό εφόσον αυτό ζητηθεί από οποιονδήποτε.

Η Εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα άρνησης εμβολιασμού στο ιατρείο επαφίεται αποκλειστικά στην διαχειριστική ικανότητα του κάθε παιδιάτρου και την σχέση που έχετε με τους γονείς του παιδιού. Η φόρμα άρνησης αποτελεί στην ουσία μια διαδικασία που μπορείτε να επικαλεστείτε για να πείσετε τους γονείς ότι είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη ο μη εμβολιασμός των παιδιών τους και ότι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτή υπογράφοντας το έγγραφο αυτό».

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα του Χάρβαρντ για τις εργαζόμενες μητέρες

Πως τα αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία στα παιδιά