Με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε το νεογνό στο Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” 
Uncategorized

Με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε το νεογνό στο Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” 

December 17, 2021

author:

Parenting.gr

Με σηψαιμία και μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε το νεογνό στο Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” 

Παρακάτω θα βρείτε την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”  για το νεογέννητο βρέφος που νοσηλεύεται από τις 19 Οκτωβρίου. Μετά από εργαστηριακό έλεγχο, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας.

Το νεογνό Μ., θήλυ, τελειόμηνο, προσήλθε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” στην εφημερία της 19ης Οκτωβρίου σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από 8ώρου, συνοδευόμενο από εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου. Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα. Άμεσα μετά τη διάγνωση, λόγω της υποψίας λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα, απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Άμεσα μετά την εισαγωγή του άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) όπου από προφορική ενημέρωση πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων, αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας.

Πηγή φωτογραφίας: Matrix24 

Originally posted 2017-10-24 10:22:20.