Μερικοί ανοιξιάτικοι κανόνες ασφαλείας!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μερικοί ανοιξιάτικοι κανόνες ασφαλείας!

March 27, 2023

author:

Parenting.gr

Μερικοί ανοιξιάτικοι κανόνες ασφαλείας!

Η Άνοιξη δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για παιχνίδι! Έχει την κατάλληλη θερμοκρασία χωρίς να ζεσταινόμαστε πολύ αλλά ούτε και να κρυώνουμε! Πριν όμως αρχίσουν τα παιδιά μας τα παιχνίδια στα πάρκα και σε άλλους εξωτερικούς χώρους, ας πάρουμε μερικά μέτρα ασφαλείας για να απολαύσουν ακόμα πιο ξένοιαστη διασκέδαση!

Κλείσε ένα ραντεβού στον παιδίατρο!

Καθώς έρχεται η άνοιξη κάντε μια επίσκεψη στον παιδίατρο για μια εξέταση της καρδιάς, των αρθρώσεων και των κλειδώσεων του παιδιού πριν αρχίσει τα παιχνίδια στη φύση!

Αρχίστε από τώρα τα αντιλιακά!

Μπορεί ακόμα να μην έχει 35 βαθμούς αλλά είναι καλό να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τον ήλιο από τη στιγμή που οι περισσότερες δραστηριότητες την Άνοιξη γίνονται την ημέρα με ήλιο και  σε εξωτερικούς χώρους!

Ελέγξτε την ασφάλεια των παιχνιδιών!

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να χοροπηδάνε και να παίζουν με διάφορα αντικείμενα σε εξωτερικό χώρο φρόντισε πρώτα να τα ελέγξεις για την ασφάλεια τους! Ίσως οι εξοπλισμοί αυτοί να ήταν αποθηκευμένοι και να μην έχουν στηθεί σταθερά.

Φρόντισε να πίνει νερό!

Είναι εύκολο να ξεχαστούμε και να παραλείψουμε να πίνουμε νερό πόσο μάλλον και τα παιδιά που ο ανοιξιάτικος ήλιος και το παιχνίδι τα απορροφούν εντελώς. Γι ‘ αυτό φρόντισε να προμηθεύσεις το παιδί σου με ένα μπουκάλι ή με ένα παγούρι νερό και επιπλέον να φάει και μια μπανάνα ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στους ηλεκτρολύτες!

Αναζήτησε την σκιά!

Όσο έχει ζέστη ντύσε το παιδί με ελαφριά και φαρδιά ρούχα που το βοηθούν να παραμείνει δροσερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και συμβούλευσέ το να αναζητά σκιά όπου είναι δυνατό!

Διάβασε επίσης: Κανόνες ασφαλείας για μωρά που μπουσουλάνε!

Originally posted 2015-03-02 04:30:58.