Διασκεδαστικές δραστηριότητες όταν μας τα χαλάει ο καιρός!
7hmeres Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διασκεδαστικές δραστηριότητες όταν μας τα χαλάει ο καιρός!

November 6, 2019

author:

Parenting.gr

Διασκεδαστικές δραστηριότητες όταν μας τα χαλάει ο καιρός!

kids-kitchenΜάρτης γδάρτης…όπως λέει και η παροιμία αλλά μην αφήνεις τον καιρό να σου χαλάει τα σχέδια! Εάν έξω βρέχει ή έχει πολύ κρύο, διάλεξε μερικές από τις δραστηριότητες που σου προτείνουμε να κάνεις με το παιδί σου για να περάσετε τέλεια! Με τα παρακάτω παιχνίδια “εσωτερικού χώρου” θα το διασκεδάσετε!

Άφησέ το να σε βοηθήσει να μαγειρέψεις!
Βάλε το βοηθό σεφ στο καρεκλάκι του και δώστου να μυρίσει κανέλα και διάφορα μπαχαρικά χρησιμοποιώντας πάντα αστεία φωνή για να είναι σαν παιχνίδι! Πες του να σε παρακολουθήσει πώς κόβεις διάφορα φρούτα και λαχανικά και να δοκιμάζει ταυτόχρονα. Εάν είναι μεγαλύτερο φτιάξτε μαζί κρέπες ή κουλουράκια και πρότεινέ του να δοκιμάσει αυτά που φτιάχνει! Θα ξετρελαθεί!

Παίξτε μουσική!
Κουτάλες, κατσαρόλες, τενεκεδάκια, πλαστικά ποτηράκια κι οτιδήποτε άλλο που είναι ακίνδυνο και παράγει ήχο είναι ό,τι πρέπει για μια μπάντα και για μπόλικο μουσικό παιχνίδι στο σαλόνι!

Παίξτε μπάλα!
Στα μικρά παιδιά αρέσουν πολύ οι μπάλες! Βρες δύο γωνίες μέσα στο σπίτι και παρότρυνε το παιδί να παίξετε με την μπάλα πετώντας την ο ένας στον άλλον!

Διαβάστε παρέα
Καθίστε στον καναπέ μαζί ή όπου αλλού θες, αρπάξτε ένα βιβλίο και διαβάστε μαζί την ιστορία! Εάν είναι σε κατάλληλη ηλικία μπορεί να σου δείχνει τις εικόνες ή να αναγνωρίζει πράγματα της ιστορίας ώστε να συμμετέχει και το ίδιο ενεργά!

Πηγαίνετε για μια βουτιά!
Ποιος είπε ότι το μπάνιο είναι μόνο πριν πάνε για ύπνο; Γέμισε τη μπανιέρα του με νερό και βάλε μερικά παιχνίδια!

Βάλτε μαζί πλυντήριο!
Πες του να σου φέρει μόνο άσπρα ρούχα ή μόνο μαύρα. Ή μπορείς να του πεις να σε βοηθήσει με το δίπλωμα των ρούχων! Τα παιδιά θέλουν πολύ να βοηθούν!

Ώρα για καθαριότητα!
Τα περισσότερα παιδιά θέλουν να καθαρίζουν και να μην βλέπουν ψίχουλα ή πεταμένα χαρτάκια! Γέμισε ένα πλαστικό μπουκάλι με ψεκαστήρα με νερό και δώσε και ένα πανάκι. Πες του να καθαρίσει μια επιφάνεια και κάν’το να μοιάζει με παιχνίδι! Σιγά σιγά άλλωστε θα πρέπει να μάθει να καθαρίζει και το δωμάτιό του!6a011571ec93fe970b0147e2e3f2ab970b-800wi

Φτιάξε έναν λαβύρινθο!
Χρησιμοποίησε μαξιλάρια, καρέκλες και κουβέρτες και φτιάξε ένα λαβύρινθο στο σαλόνι! Πείτε στο παιδί να προσπαθήσει να βγει και να εξερευνήσει το χώρο!

Κάνε τον ζογκλέρ!
Πάρε διάφορα φουλάρια σου και άρχισε να τα ανεμίζεις στον αέρα και πέτα τα ψηλά! Τα παιδιά τρελαίνονται να βλέπουν χρώματα, κινήσεις και διάφορα σχήματα!

Το σπίτι μας μπορεί να μετατραπεί στο λεπτό στην καλύτερη παιδική χαρά με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη λέξη παιχνίδι!

 

Originally posted 2015-03-16 04:05:46.