Μερικές αλλαγές πριν έρθει το μωρό!
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Μερικές αλλαγές πριν έρθει το μωρό!

September 26, 2020

author:

Parenting.gr

Μερικές αλλαγές πριν έρθει το μωρό!

Διανύετε την τελευταία περίοδο της εγκυμοσύνης σας και ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας αλλά δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι; Μάθετε μερικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να δημιουργήσετε τις πιο ιδανικές συνθήκες για το μωράκι σας!

Φτιάξτε το δωμάτιό του. Το δωμάτιο του μωρού είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος όχι μόνο για το μωρό αλλά και για εσάς τους ίδιους! Ένα ζεστό και φιλόξενο δωμάτιο, χωρίς υγρασία είναι αρκετό για το μωράκι σας. Τώρα φυσικά μπορείτε να το περιποιηθείτε αναλόγως με τις δυνατότητές σας! Ακόμα και εάν σκοπεύετε να μένει το μωρό μαζί σας στο δωμάτιο καλό θα ήταν να δημιουργήσετε μέσα σε αυτό έναν χώρο για το μωρό που μπορεί να χωρίζεται ίσως με μια κουρτίνα!

Κάπνισμα τέλος! Το σπίτι τώρα δεν είναι ο δικός σας προσωπικός χώρος αλλά και του μωρού. Οπότε θα πρέπει να έχει καλή και καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς ίχνος μυρωδιάς καπνού! Φυσικά αυτό ισχύει για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετέπειτα! Ευκαιρία να βγαίνετε και λίγο στο μπαλκόνι!

Έπιπλα. Θα χρειαστεί να πάρετε τα κατάλληλα έπιπλα για να είναι άνετα το μωράκι σας. Στην αρχή θα κοιμάται στο καλάθι του δίπλα σας αλλά μετά θα μεταφερθεί στην κούνια του. Επίσης μια αλλαξιέρα και γενικά μια ντουλάπα για τα προσωπικά του είδη θα πρέπει να τοποθετηθούν το δωμάτιό του!

Καθαριότητα και ασφάλεια. Ελέγξτε το σπίτι για τα σημεία που δεν καθαρίζονται συνήθως καλά και αρχίστε να τα καθαρίζετε. Κοινώς κάντε μια καλή γενική καθαριότητα πετώντας όλα τα άχρηστα αντικείμενα που έχετε και καθαρίζοντας το περιβάλλον για το μωρό! Αν χρειαστεί βάψτε το σπίτι και το δωμάτιό του και απαλλαχθείτε από μούχλα και υγρασία! Επιπλέον επισκευάστε τυχόν ζημιές.

Εξοπλισμός. Αρχίστε να ενημερώνεστε και να προμηθεύεστε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τους πρώτους μήνες του μωρού. Βραστήρες, αποστειρωτές, αδιάβροχα καλύμματα για άλλαγμα, σεντονάκια και ό, τι άλλο μπορείτε να έχετε τοποθετήστε τα και αποθηκεύστε τα ανάλογα γιατί όταν θα πάτε σπίτι με το μωρό από το μαιευτήριο θα θέλετε να είναι όλα έτοιμα και οργανωμένα!

Διάβασε επίσης:

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

Είσαι έγκυος; Δες πώς να το ανακοινώσεις με αστείο και δημιουργικό τρόπο!

Originally posted 2016-05-13 07:29:18.