Μερικές αλήθειες για τον Άγιο Βασίλη, μόνο για παιδιά!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μερικές αλήθειες για τον Άγιο Βασίλη, μόνο για παιδιά!

December 25, 2016

author:

Parenting.gr

Μερικές αλήθειες για τον Άγιο Βασίλη, μόνο για παιδιά!

Μήπως θέλεις να μάθεις περισσότερα πράγματα σχετικά με τον Άγιο Βασίλη;

Λοιπόν, έχεις έρθει στο σωστό μέρος! Εδώ θα βρεις μερικές αλήθειες που αφορούν τον αγαπημένο μας Santa Claus!

Ο Άγιος Βασίλης είναι επίσης γνωστός με πολλές άλλες προσφωνήσεις όπως Άγιος Νικόλαος, μπαμπάς των Χριστουγέννων, παππούς Frost και Kris Kringle. Εδώ θα βρεις τη λίστα με τα ονόματα του Αγίου Βασίλη σε άλλες γλώσσες και χώρες.

Ο Άγιος Βασίλης γεννήθηκε το 270 μ.Χ. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάνω από 1.000 ετών σήμερα. Είναι ακριβώς η μαγεία των Χριστουγέννων που τον κρατά ζωντανό και υγιή.

Σύμφωνα με το ποίημα “Η νύχτα πριν τα Χριστούγεννα” που γράφτηκε από τον Clement Moore το 1823, o Santa περιγράφεται σαν ένα χαρούμενο ηλικιωμένο ξωτικό, με κόκκινα μάγουλα σαν τριαντάφυλλο, τη μύτη του σαν κεράσι και μια μικρή στρογγυλή κοιλιά που όταν γελάει, ταρακουνιέται σαν ένα μπολ γεμάτο ζελέ.

✽ Ο Άγιος Βασίλης έχει μια λευκή γενειάδα, κόκκινο κοστούμι με λευκά τελειώματα στα μανίκια, ένα λευκό γιακά και μια μαύρη ζώνη. Φοράει επίσης ένα κόκκινο σκούφο με λευκή φουντίτσα και μαύρες μπότες.

✽ Σύμφωνα με το θρύλο ο Άγιος Βασίλης ζει στο Βόρειο Πόλο με την κυρά του και τα ξωτικά του.

✽ Τα ξωτικά εργάζονται όλο το χρόνο στο εργαστήριο παιχνιδιών του Αϊ-Βασίλη, για να κατασκευάσουν παιχνίδια για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο Άγιος Βασίλης φέρνει δώρα σε όλα τα καλά αγοράκια και κοριτσάκια, την ώρα που κοιμούνται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

✽ Όλο το χρόνο Άγιος Βασίλης κρατάει 2 λίστες για τα παιδιά, μια για τα καλά και μια για τα άτακτα.

✽ Τα παιδιά στην άτακτη λίστα θα λάβουν μόνο κάρβουνα για τα Χριστούγεννα.

✽ Και πώς ο Άγιος Βασίλης θα παραδώσει όλα αυτά τα δώρα μέσα σε μια μόνο νύχτα; Ο Άγιος Βασίλης έχει στην πραγματικότητα σχεδόν δύο ημέρες για να παραδώσει τα δώρα του. Πώς; Ενώ σε ένα μέρος του κόσμου είναι μέρα, σε ένα άλλο μέρος του κόσμου είναι νύχτα. Αυτό του δίνει περισσότερο χρόνο για να παραδίδει τα δώρα.

✽ Ο Άγιος Βασίλης θα επισκεφθεί πάνω από 90 εκατομμύρια σπίτια την παραμονή των Χριστουγέννων. Άρα, για να παραδώσει όλα τα δώρα, με τι ταχύτητα πρέπει να κινείται το έλκηθρο; Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Δηλαδή περίπου 186,282.4 μίλια ανά δευτερόλεπτο ή 671 εκατομμύρια μίλια ανά ώρα!

✽ Οι τάρανδοι του Άγίου Βασίλη είναι 8 και έχουν τα ονόματα Dasher (Ντάσερ), Dancer (Ντάνσερ), Prancer (Πράσνερ), Vixen (Βίξεν), Comet (Κόμετ), Cupid (Κιούμπιτ), Dunder (Ντόνερ) και Blixem (Μπλίτζεν)

Ο Ρούντολφ θεωρείται ο 9ος τάρανδος του Αϊ-Βασίλη. Προστέθηκε στην ομάδα των ταράνδων του Αϊ-Βασίλη κάποια παραμονή Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια μιας κακής χιονοθύελλας. Οι 8 τάρανδοι του Αϊ-Βασίλη δεν έβλεπαν να πετάξουν μέσα στην καταιγίδα και ο Ρούντολφ, με τη λαμπερή κόκκινη μύτη του, έδειξε το δρόμο.

Γνώριζες ότι πριν Ρούντολφ ανοίξει το δρόμο για το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη, οι άλλοι τάρανδοι γελούσαν μαζί του επειδή ήταν διαφορετικός; Ο Ρούντολφ είναι ο μόνος τάρανδος με λαμπερή μύτη.

Οπότε, όλοι οι τάρανδοι πετούν; Όχι, στην πραγματικότητα μόνο οι τάρανδοι του Αϊ-Βασίλη είναι ιπτάμενοι. Ο Santa χρησιμοποιεί τη μαγεία των Χριστουγέννων για να κάνει τους ταράνδους του να πετούν.