Μερικά "tips" εάν έχετε επιλέξει το τένις για να βρείτε τη φόρμα σας μετά την εγκυμοσύνη
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Μερικά “tips” εάν έχετε επιλέξει το τένις για να βρείτε τη φόρμα σας μετά την εγκυμοσύνη

November 3, 2019

author:

Parenting.gr

Μερικά “tips” εάν έχετε επιλέξει το τένις για να βρείτε τη φόρμα σας μετά την εγκυμοσύνη

Πολλές νέες μαμάδες επιλέγουν το τένις για να ξαναβρούν γρήγορα τη φόρμα τους μετά την εγκυμοσύνη. Πρόκειται για μια συναρπαστική δραστηριότητα που συνδυάζει σωματική και πνευματική προσπάθεια.
Εαν είστε λοιπόν μία νεά μαμά που ασχολείστε με το τένις, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικά tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει αλλά και να κατανοήσετε καλύτερα το άθλημα που έχετε επιλέξει.

Προθέρμανση
Ένα πολύ βασικό σημείο που σίγουρα δεν είναι μυστικό στο χώρο του αθλήματος είναι η προθέρμανση. Όπως γίνεται σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, έτσι και στο τένις, μην ξεκινάτε ποτέ την προπόνησή σας χωρίς το απαραίτητο ζέσταμα.
Η υπομονή δεν έχει όρια
Για να φτάσετε σε ένα καλό επίπεδο, θα πρέπει να εξαντλείτε την υπομονή σας και να βρίσκετε επιπλέον ενέργεια κάθε φορά. Θα πρέπει να εξασκηθείτε με τη ρακέτα και τη μπάλα για να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες.
Να είστε δημιουργικές
Αυτό στο άθλημα του τένις σημαίνει ότι πρέπει να εξασκηθείτε σε πολλές επαναλήψεις και τεχνικές, για να μην χτυπάτε τη μπάλα κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, δε θα είστε προβλέψιμες και θα δυσκολεύετε τον αντίπαλό σας στο παιχνίδι!
shutterstock_214815604
Να κάνετε κι άλλη γυμναστική
Δεν αρκεί μόνο η προπόνησή σας στο τένις για να γυμναστείτε και να ενδυναμώσετε το κορμί σας. Χρειάζεται να κάνετε κι άλλη άσκηση που θα βοηθήσει και στην απόδοσή σας στο τένις. Κάντε πολλές ασκήσεις που ενδυναμώνουν όλες τις μυικές ομάδες! Το τρέξιμο, το κολύμπι ή αερόβια γυμναστική και οι μεμονωμένες ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι κ.ά., θα βελτιώσουν συνολικά τη φυσική σας κατάσταση και θα δείτε αμέσως αποτελέσματα.
Να είστε συγκεντρωμένες
Η συγκέντρωση είναι μια προαπαιτούμενη κατάσταση για οτιδήποτε κάνουμε. Έτσι και στο τένις, η συγκέντρωση στο παιχνίδι και στην προπόνηση θα φέρει πολύ καλύτερη απόδοση και αποτέλεσμα.
Να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό
Ένα ειδικό ζευγάρι παπούτσια, τα κατάλληλα ρούχα, σωστά μπαλάκια τένις και μια καλή ρακέτα Wilson είναι τα άκρως απαραίτητα. Τα υπόλοιπα αξεσουάρ όπως ένα περικάρπιο, ένα περιμετώπιο κ.ά., είναι επίσης πολύ βοηθητικά και θα πρέπει να υπάρχουν πάντα μέσα στην τσάντα σας!

Originally posted 2016-07-11 05:34:38.