Μεγαλώστε δραστήρια παιδιά
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Μεγαλώστε δραστήρια παιδιά

July 30, 2020

author:

Parenting.gr

Μεγαλώστε δραστήρια παιδιά

shutterstock_64632529
Οι νεότερες γενιές όλο και πιο πολύ κάθονται στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή περνώντας πάρα πολλές ώρες στον υπολογιστή! Όμως είναι προτιμότερο και με περισσότερα οφέλη στην υγεία και στη σωματική και στην ψυχική το παιδί να είναι πιο δραστήριο και να αφήσει την καρέκλα και τον καναπέ! Και αν αναρωτιέστε πώς θα μεγαλώσετε πιο δραστήρια παιδιά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να τα οδηγήσετε στο δρόμο μακριά από την καθιστική ζωή!

Τα παιδιά που απομονώνονται σε μια οθόνη δεν αναπτύσσουν με το το σωστό ρυθμό όλες τις ικανότητες. Σκεφτείτε από τη φύση μας είμαστε δραστήρια όντα και αυτή την κατάσταση πρέπει να ακολουθούμε σε όλη τη ζωή μας!

Κι επειδή τα παιδιά έχουν πρότυπα τους γονείς τους η δραστήρια ζωή θα ξεκινήσει από εσάς! Κάντε λοιπόν μερικές επιλογές στην καθημερινότητα σας που θα τις κλέψει και το παιδί σας όπως να ανεβαίνετε από τις σκάλες να περπατάτε πιο πολύ, να πηγαίνετε βόλτα με το ποδήλατο και μερικές εκδρομές στο βουνό για εξερεύνηση!

Προτιμήστε να του πάρετε για δώρο διάφορα παιχνίδια που απαιτούν σωματική άσκηση και το προτρέπουν στον αθλητισμό!

Ρωτήστε το παιδί τι του αρέσει να παίζει, ποιο άθλημα και απευθυνθείτε στη γειτονιά για να βρείτε σχετικούς συλλόγους ώστε να γίνει μέλος αρκεί να είναι σύμφωνο με τη δική του επιθυμία!Ακόμα και αν δε θέλει κάποιο άθλημα δώστε του επιλογές και για άλλες δραστηριότητες που μπορεί αν του είναι ενδιαφέρουσες και δε θα το κρατάνε σπίτι τα απογεύματα μπροστά στον υπολογιστή!

Εντάξτε στο πρόγραμμά σας οικογενειακές δραστηριότητες. Γίνετε μέλη όλοι μαζί σε μια εθελοντική ομάδα, ή οργανώστε διάφορες εξορμήσεις με άλλες οικογένειες, βρείτε ένα κοινό χόμπι και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί. Αυτά τα κίνητρα θα ξεκολλήσουν το παιδί από την οθόνη και τον καναπέ και θα βρει ενδιαφέρον και σε άλλα πράγματα που θα το βάλουν σε δράση!

 

Διαβάστε επίσης:

Κανόνες για να «ξεκολλήσετε» τα παιδιά σας από τις οθόνες

Πώς να καλλιεργήσεις τη φαντασία του παιδιού σου!

 

Originally posted 2016-02-15 08:00:38.