Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Σπαθίφυλλο για καθαρή ατμόσφαιρα
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Σπαθίφυλλο για καθαρή ατμόσφαιρα

May 19, 2020

author:

Parenting.gr

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Σπαθίφυλλο για καθαρή ατμόσφαιρα

Τα φυτά και τα άνθη τους ομορφαίνουν κάθε γωνιά της γης και όχι μόνο. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε στο χώρο μας και μέσα στο σπίτι αλλά και στη βεράντα και να μας χαρίζουν το μοναδικό άρωμα και την ενέργεια τους! Ένα πολύ ξεχωριστό φυρό εσωτερικού χώρου είναι το σπαθίφυλλο!

Το σπαθίφυλλο είναι ένα πολυετές και αειθαλές φυτό που έχει υπέροχα λευκά άνθη! Έχει καταγωγή από την Κεντρική Αμερική και είναι πολύ διάσημο παγκοσμίως. Το όνομα του το πήρε από την περιγραφή των φύλλων του και των άνθεων του που είναι μυτερά σα σπαθιά!

Tο σπαθίφυλλο μπορεί να μας χαρίσει μοναδική ατμόσφαιρα κι ενέργεια μέσα στο σπίτι. Κι αυτό όχι μόνο επειδή είναι όμορφο και μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό της διακόσμησης αλλά γιατί αποτελεί ε΄να φυσικό απολυμαντικό ατμόσφαιρας! Το σπαθίφυλλο έχει την ικανότητα να βελτιώνει την ποιότητα του αέρα καθώς αφαιρεί τις τοξίνες και μας αποδίδει οξυγόνο και καθαρό στον αέρα για να αναπνέουμε!

Είναι πολύ αγαπητό κι έχει πάρα πολλούς θαυμαστές που το τοποθετούν σε διάφορα σημεία του σπιτιού και το φροντίζουν για αν μεγαλώσει. Σήμερα υπάρχουν περίπου 40 ποικιλίες του φυτού ενώ καλλιεργείται συνεχώς!

Όσο το φροντίζουμε τόσο μεγαλώνει και μπορεί να φτάσει και 1 μέτρο ύψος και αγαπάει όλες τις εποχές αφού η ανθοφορία του μπορεί και διαρκεί όλο το χρόνο! όπως τα περισσότερα φυτά θέλει φως, νερό και αγάπη!

Εάν ψάχνετε ένα λουλούδι για να διακοσμεί το χώρο σας με μοναδική αισθητική και να σας χαρίζει και καθαρό αέρα υιοθετήστε μια γλάστρα με σπαθίφυλλο και βάλτε το σε αρκετές γωνιές του σπιτιού!

Πηγή: louloudia.gr

Διαβάστε επίσης:

Λωτός: ένα ξεχωριστό σύμβολο

Τα 5 πιο ενδιαφέροντα λουλούδια του κόσμου και μερικές απρόσμενες πληροφορίες…

Originally posted 2015-09-07 04:35:52.