Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Καμέλια η λαμπερή!
7hmeres

Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Καμέλια η λαμπερή!

June 22, 2020

author:

Parenting.gr

Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Καμέλια η λαμπερή!

double-flowered-camelliaH καμέλια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που στολίζει με μοναδικά κάθε κήπο ή βεράντα. Είναι ένα αειθαλές θαμνώδες φυτό, με γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα. Κατάγεται από την ανατολική Ασία και ανήκει την οικογένεια των Θεοειδών ενώ έχει περίπου 80 είδη. Η καμέλια ανθίζει το χειμώνα μέχρι το Μάιο και μπορεί να ψηλώσει έως και 12 μέτρα! Τα άνθη της είναι άσπρα, κόκκινα, ροζ και έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Η ιστορία θέλει τους βουδιστές να έχουν διαδώσει την καμέλια στην Κίνα και στην πληροφορία αλλά αν και αυτή η πληροφορία δεν είναι εξακριβωμένη η καταγωγή της είναι σίγουρα απλό την Ασία και μάλιστα πάρα πολλά χρόνια πριν.

Το ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καμέλιας αλλά ίσως και μια μεγάλη δυσκολία είναι ότι επιβιώνει κι ανθίζει μόνο σε όξινα εδάφη όμως στη χώρα μας δεν τα συναντάμε συχνά. Είναι όμως αρκετά εύκολο να τη φυτέψουμε σε μια γλάστρα και να βάλουμε το χώμα που προτιμά η καμέλια κι όχι σε κήπο καθώς δε θα επιβιώσει χωρίς το αγαπημένο της χώμα.

Επίσης η καμέλια είανι λάτρης της υγρασίας και κυρίως της υγρασίας τους χώματος και όχι από το πότισμα. Οπότε θέλει νερό αλλά και υγρό χώμα! Επιπλέον η φρονίδα της απαιτεί ίσκιο και όχι ηλιόλουστες γωνιές καθώς της αρέσει η δροσιά γι’ αυτό κι είναι “χειμωνιάτικο” λουλούδι!

Πηγή: louloudia.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Η ντροπαλή Μιμόζα

Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Η μυρωδάτη Βιολέτα

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Ζέρμπερα- η Αφρικάνικη μαργαρίτα!

Originally posted 2015-10-05 04:30:42.