Μαθαίνοντας τα λουλούδια-Καλέντουλα η θεραπευτική
7hmeres

Μαθαίνοντας τα λουλούδια-Καλέντουλα η θεραπευτική

June 29, 2020

author:

Parenting.gr

Μαθαίνοντας τα λουλούδια-Καλέντουλα η θεραπευτική

shutterstock_323173985 - Copy

Η γνωστή καλέντουλα είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι με πολλές ποικιλίες και πορτοκαλί ή κόκκινα άνθη!

Η Καλέντουλα πήρε το όνομα αυτό από τους Ρωμαίους επειδή άνθιζε κάθε πρώτη του μήνα! (καλένδες)

Είναι αγριολούλουδο, μονοετές ενδημικό φυτό της νότιας Ευρώπης και είναι συγγενική με τη μαργαρίτα. H καλλιέργειά της μπορεί να γίνει και κατά το Φθινόπωρο σε σημείο με ήλιο γαιτί το λουλούδι της καλέντουλας ακολουθεί τον ήλιο με το κεφάλι του και ενδείκνυται επίσης να το φυτέψουμε κοντά σε οπωροκηπευτικά ή άλλα φυτά γιατί περιέχει ουσίες που προστατεύει τα φυτά από τα βλαβερά έντομα!

Είναι ένα φυτό πολύ γνωστό από τα αρχαία χρόνια στους αρχαίους πολιτισμούς καθώς το χρησιμοποιούσαν για την ιατρική. Θεωρείται σε πολλούς λαούς ότι γιατρεύει σώμα και πνεύμα και ότι τα φύλλα της καλέντουλας κλείνει τις ανοιχτές πληγές ενώ μπορεί αν λειτουργήσει και υπέρ της διατήρησης της νεότητας!Επίσης ήταν σημαντικό για τη Χριστιανική θρησκεία όπου το αποκαλούσαν “Mary’s Gold” – χρυσάφι της Μαρίας -, καθώς και στην Ινδουιστική θρησκεία.

Η καλέντουλα χρησιμοποιείται και για σκοπούς ομορφιάς σε πολλά σημεία του σώματος καθώς τα άνθη της περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο, καροτένια και σημαντικές ποσότητες πυριτίου. Η καλέντουλα χαρίζει ομορφιά στη βεράντα ή στον κήπο και προσφέρει απεριόριστα όλες τις ωφέλιμες ιδιότητές της.

Όπως όλα τα φυτά χρειάζεται νερό, αγάπη και φροντίδα!

Πηγή: louloudia.gr

Διαβάστε επίσης: Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Καμέλια η λαμπερή!

Originally posted 2015-10-08 10:43:04.