Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Ζέρμπερα- η Αφρικάνικη μαργαρίτα!
7hmeres

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Ζέρμπερα- η Αφρικάνικη μαργαρίτα!

May 29, 2020

author:

Parenting.gr

Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Ζέρμπερα- η Αφρικάνικη μαργαρίτα!

zermperesΗ ζέρμπερα είναι ένα όμορφο και πολύ δημοφιλές φυτό που προτείνεται για διακόσμηση στο εσωτερικό του σπιτιού μας! Την καλή του φήμη την οφείλει στα όμορφά του χρώματα με τα οποία μαγεύει τους θαυμαστές ανά τον κόσμο! Η ζέρμπερα έχει καταγωγή από την Ασία και την Αφρική και στη χώρα μας την γνωρίζουμε πιο πολύ ως Αφρικάνικη μαργαρίτα! Έχει διαδοθεί πολύ ως καλλωπιστικό φυτό τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως και αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή για ανθοδέσμες!

Εκτός όμως από την παρουσία της σε βάζα και ανθοσυνθέσεις είναι πολύ αγαπητή για να φυτευτεί σε γλάστρα ως φυτό εσωτερικού χώρου κι αυτό χάρη σε μια μοναδική ιδιότητά της. Η ζέρμπερα όπως και άλλα φυτά μπορεί και μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση! Να λοιπόν ένας λόγος πέρα από τον καλλωπιστικό να βάλουμε τη ζέρμπερα στο σαλόνι μας!

Αν θέλετε να βάλετε μια ζέρμπερα στο χώρο σας θα πρέπει να γνωρίζετε πως το φυτό αυτό είναι πολυετές ποώδες φυτό και ανήκει στην οικογένεια Compositae και σήμερα μπορούμε να βρούμε 200 περίπου ποικιλίες. Αγαπάει πολύ το φως και τις υψηλές θερμοκρασίες γι’ αυτό και ευδοκιμεί το καλοκαίρι! Επίσης προσβάλλεται εύκολα από διάφορους μικροοργανισμούς και μπορεί να αρρωστήσει γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα!

Μπορεί να φτάσει έως και 60 εκατοστά σε ύψος και εκτός από το όμορφο άνθος του στολίζει το χώρο και με τα πλατιά φύλλα του!

Πηγή: louloudia.gr

Διαβάστε επίσης:  Λωτός: ένα ξεχωριστό σύμβολο

Τα 5 πιο ενδιαφέροντα λουλούδια του κόσμου και μερικές απρόσμενες πληροφορίες…

Originally posted 2015-09-14 09:56:43.