«Μαζί για το παιδί»: Συνεχίζει τη δράση για την ανακούφιση οικογενειών με οικονομικά προβλήματα
Uncategorized

«Μαζί για το παιδί»: Συνεχίζει τη δράση για την ανακούφιση οικογενειών με οικονομικά προβλήματα

May 4, 2017

author:

Parenting.gr

«Μαζί για το παιδί»: Συνεχίζει τη δράση για την ανακούφιση οικογενειών με οικονομικά προβλήματα

Δράσεις για την ανακούφιση των παιδιών οικογενειών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να τους προσφέρουν βασικά αγαθά, αναλαμβάνει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συνεπείς στον σκοπό λειτουργία της.

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητά τους το «Μαζί για το Παιδί» βοηθά εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα, προσφέροντας υποστήριξη σε ομάδες που όλο και πιο έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και ζουν στην αβεβαιότητα σε ένα κλίμα βαρύ που μοιάζει αδιέξοδο, με δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας.

Πρόκειται για «Το Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» και το «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» τα αποτελέσματα των οποίων είναι απτά και έχουν δώσει ανάσα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια -ή και κάτω-της φτώχειας.

«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»

Το «Μαζί για το Παιδί», ακολουθώντας τη φιλοσοφία λειτουργίας του «η ισχύς εν τη ενώσει», δημιούργησε από το 2012 την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», επεκτείνοντας τις δράσεις στήριξης πέρα των σωματείων που αποτελούν την Ένωση του. Κύριος σκοπός της υπηρεσίας είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ο εφοδιασμός ιδρυμάτων και σωματείων που εξυπηρετούν άπορες οικογένειες και παιδιά στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν καλυφθεί οι ανάγκες 270 φορέων παιδικής προστασίας (ιδρύματα, σωματεία, ορφανοτροφεία, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων), στηρίζοντας συνολικά περίπου 30.000 παιδιά και 18.114 οικογένειες με οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα το προσφέρω γιατί νοιάζομαι αναμένεται σαν πρόγραμμα να επεκταθεί από το καλοκαίρι και στα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής και των νησιών προκειμένου να διαθέσει καινούργια παπούτσια για τους πρόσφυγες.

Από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το «Μαζί για το Παιδί» διαθέτει πρόγραμμα δωρεάν σίτισης απόρων οικογενειών και έχει βοηθήσει έως τώρα 240 δικαιούχους. Οι άπορες οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα για διάστημα έξι μηνών, ψωνίζουν δωρεάν μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας.

Εφόσον κάποιος επιθυμεί να προσφέρει στην δράση για την καταπολέμηση της φτώχειας «Μαζί για το παιδί» μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210 7482690 ή να στείλει email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@mazigiatopaidi.gr.

Πηγή