Μαγιό, αντηλιακό, φουσκωτό φλαμίνγκο και όλα όσα πρέπει να έχει η τσάντα μιας μαμάς στη θάλασσα
ΒΡΕΦΟΣ ΝΗΠΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙΑ

Μαγιό, αντηλιακό, φουσκωτό φλαμίνγκο και όλα όσα πρέπει να έχει η τσάντα μιας μαμάς στη θάλασσα

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Μαγιό, αντηλιακό, φουσκωτό φλαμίνγκο και όλα όσα πρέπει να έχει η τσάντα μιας μαμάς στη θάλασσα

Καμία τσάντα δεν είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει όλα όσα θα ήθελε μια μαμά να μεταφέρει στην παραλία. Και κανένα παιδί δεν είναι ευχαριστημένο με την ποσότητα των παιχνιδιών που θα ήθελε να πάρει μαζί του στη θάλασσα. Πόσο γνώριμη είναι σε όλες μας, η εικόνας μιας μαμάς που κουβαλάει ένα τεράστιο φουσκωτό φλαμίνγκο, μια γιγάντια τσάντα, ένα μωρό στην αγκαλιά και κρατάει κι ένα παιδάκι από το χέρι.

Παλαιότερα με τρόμαζε η εικόνα αυτή και έλεγα ότι δεν θα το κάνω ποτέ αυτό στον εαυτό μου. Αλλά, μετά τα παιδιά κουβαλάω εκτός από όλα τα προηγούμενα και ομπρέλα για τον ήλιο και καρεκλάκι για να κάθομαι!  Το πιο περίεργο όμως είναι ότι , παρόλο που έχω κάνει ολόκληρη μετακόμιση, τελικά πάντα κάτι μου λείπει και πάντα ένα από τα παιδιά δεν είναι ευχαριστημένο.

Γι΄αυτό το λόγο, αποφάσισα να καταγράψω τα “απαραίτητα” που πρέπει να έχει μια τσάντα θαλάσσης και τα όχι και τόσο “απαραίτητα” που κάνουν τα παιδιά να χαίρονται:

Πετσέτες θαλάσσης (Δείτε εδώ: Οι 10 ωραιότερες τσάντες για τη θάλασσα)

Υπολογίστε μία για κάθε παιδί (για να αποφύγετε τους τσακωμούς). Θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας και μια πετσέτα για μετά το τελευταίο ντους και πριν τα στεγνά ρούχα.

Μαγιό 

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας στεγνά μαγιό για τα παιδιά. Θα ήταν καλό να αλλάζουν κάθε φορά και να μην στεγνώνουν τα μαγιό επάνω τους (ειδικά τα κοριτσάκια). Εάν έχετε βρέφος, θα πρέπει να του βγάζετε αμέσως το βρεγμένο μαγιό και να φοράει στεγνή πάνα.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο (Δείτε εδώ: Παιδιά και προστασία από τον ήλιο) για μικρούς και μεγάλους. Καλό είναι να έχετε επιλέξει εάν φαρμακευτικό προϊόν, ειδικό για παιδιά και με υψηλό δείκτη προστασίας. Μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε συνεχώς (Δείτε εδώ: Έγκαυμα από τον ήλιο στα παιδιά και η αντιμετώπισή του).

Καπέλο

Το καπέλο είναι απαραίτητο στον ήλιο. Καλό θα ήταν να έχετε κι ένα καπελάκι που θα μπορεί να βρέχεται για να το φοράει το παιδί στον ήλιο.

Αδιάβροχη θήκη

Πολλές μαμάδες την ξεχνάνε αλλά είναι πολύ χρήσιμη για να αποθηκεύετε τα βρεγμένα μαγιό χωρίς να κινδυνεύουν τα υπόλοιπα πράγματά σας .

Μπρατσάκια 

‘Η κουλούρα εάν έχετε μωράκι. Καλό θα είναι να έχετε κι ένα δεύτερο ζευγάρι για να είστε προετοιμασμένες σε περίπτωση που τρυπήσουν.

Παιχνίδια 

Κουβαδάκια, φτυαράκια, ψαράκια, καραβάκια, νεροπίστολα, ποτιστήρια και ό,τι άλλο θέλουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε γιατί τελικά θα παίζουν με τα παιχνίδια των άλλων παιδιών που είναι πάντα καλύτερα (κι ας είναι ολόιδια).

Αλλαξιές με στεγνά ρούχα και εσώρουχα

Εάν έχετε μωράκι μαζί με τα ρουχαλάκια του, θα πρέπει να έχετε και πάνες, φορμάκια, σαλιάρες, πιπίλες (και θήκες) και το φαγητό του μωρού. Καλό θα είναι βέβαια εάν μπορείτε να θηλάζετε το μωράκι σας κι έτσι να του προσφέρετε  μητρικό γάλα που αποτελεί την ιδανική τροφή για ένα βρέφος (Δείτε εδώ: 9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το θηλασμό). Και εκτός αυτού, δεν γεμίζει και τη τσάντα σας με επιπλέον αξεσουάρ.

Θερμός

Εάν έχετε μωράκι και δεν θηλάζετε, στο θερμός θα πρέπει να έχετε ζεστό νερό για να φτιάξετε το γάλα του μωρού, ενώ εάν έχετε πιο μεγάλο παιδάκι στο θερμός θα πρέπει να έχετε δροσερό νερό.

Ισοθερμική τσάντα ψυγείο
Δεν φαντάζεστε πόσο απαραίτητη είναι μια τσάντα-ψυγείο.  Βάλτε μέσα επιπλέον μπουκαλάκια με νερό, χυμούς, φρούτα, σάντουιτς,  ακόμα και γιαούρτια για τα παιδιά.  (Δείτε εδώ: Παιδικές διατροφικές λύσεις για την παραλία).  Μην ξεχάσετε σερβίτσια μιας χρήσης και χαρτοπετσέτες.

Νεσεσέρ πρώτων βοηθειών 

Θα πρέπει να περιέχει αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα, hansaplast, βαμβάκι, betadine και οτιδήποτε άλλο κρίνετε εσείς ως απαραίτητο για τα δικά σας παιδιά. (Δείτε εδώ: Τι φάρμακα πρέπει να έχουμε μαζί μας στις διακοπές;)

Και φυσικά μωρομάντηλα! Είναι απαραίτητα και θα εκπλαγείτε με τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις τους.