Μαγειρεύουμε παραδοσιακά: Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαγειρεύουμε παραδοσιακά: Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά

January 1, 2017

author:

Parenting.gr

Μαγειρεύουμε παραδοσιακά: Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά

Βάζετε μισό κιλό μοσχάρι σε κομμάτια στη γάστρα.

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε ντομάτες, πιπεριές, σελέρι, κρεμμύδι και σκόρδο.

Κόβετε σε πιο μεγάλα κομμάτια τα μανιτάρια και τα ρίχνετε όλα μαζί στη γάστρα.

Ρίχνετε λάδι και μισό ποτήρι κρασί κόκκινο. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και όποια άλλα μυρωδικά θέλετε.

Σκεπάζετε το φαγητό και σε ένα προθερμασμένο φούρνο, το ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 1μιση ώρα. Δεν χρειάζετε να προσθέσετε νερό καθώς θα βγάλουν τα λαχανικά αρκετά υγρά.

*Το μοσχάρι, καθότι κόκκινο κρέας, περιέχει υψηλή ποσότητα σε σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό. Περιέχει πρωτεϊνες, υψηλής ποιότητας και μια πλήρη και καλά ισορροπημένη ποικιλία αμινοξέων.