Μία στάμνα- Παραδοσιακό από την Αφρική
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μία στάμνα- Παραδοσιακό από την Αφρική

June 4, 2020

author:

Parenting.gr

Μία στάμνα- Παραδοσιακό από την Αφρική

wine
Κάποτε ο βασιλιάς μιας ηλιόλουστης πόλης στην μακρινή Αφρική, θέλησε να κάνει μια μεγάλη γιορτή μαζί με όλους τους χωρικούς στο παλάτι του για να γιορτάσουν την ωραία χρόνια που είχε τελειώσει.

Όταν τους κάλεσε τους είπε ότι εκείνος θα έβαζε όλο το φαγητό και ζήτησε από τον κάθε ένα χωρικό να φέρει από μια στάμνα με κρασί. Οι χωρικοί συμφώνησαν κι έστι άρχισαν να ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή.

Ένας από τους χωρικούς σκέφτηκε όμως αντί για κρασί να πήγαινε μια στάμνα με νερό καθώς μια μόνο στάμνα δε θα έκανε και πολύ μεγάλη διαφορά μέσα όλοτ ο κρασί που θα υπήρχε στη γιορτή.

Όταν έφτασε η μέρα της μεγάλης γιορτής, ο χωρίκό έριξε με τη σειρά του τη στάμνα με το νερό του στο κρασί που υπήρχε στο μεγάλο δοχείο και είχε γεμίσει με το κρασί των υπόλοιπων χωρικών.

Η γιορτή ξεκίνησε, και όλοι οι χωρικοί έτρωγαν και χόρευαν. Προς το τέλος της γιορτής ήρθε η στιγμή να σερβιριστεί το κρασί. Όταν  οι καλεσμένοι άρχισαν να πίνουν, προς μεγάλη τους έκπληξη συμπέραναν ότι η γεύση του κρασιού ήταν ίδια με το νερό!

Τελικά όπως αποδείχθηκε, όλοι είχαν φέρει αντί για κρασί νερό  γιατί είχαν υποθέσει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έφερναν κρασί, και ότι μια στάμνα νερό δε θα έκανε και μεγάλη διαφορά.

Διαβάστε επίσης:

Τα φιλντισένια ξυλάκια- Παραμύθι από την Κίνα

Ο άνθρωπος που δεν έλεγε ποτέ του ψέματα-Αφρικάνικο παραμύθι

Η Σοφία, το Φαγητό και ο Πλούτος – Αφρικάνικο παραμύθι

Originally posted 2015-09-21 04:30:16.