Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό

August 5, 2020

author:

Parenting.gr

Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό

bloodeΟ μη κερδοσκοπικός οργανισμός Bloode διοργανώνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων ημερίδα ενημέρωσης για τον εθελοντισμό και παράλληλη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα δοθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Μία Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά και στην αξία του εθελοντισμού. Μία μέρα όπου μικροί και μεγάλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουνκαι θα ενημερωθούν για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Η δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα ως προς την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διοργανώνεται από το Bloode – την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών – σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου Αθήνας.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο στο αίμα. Το αίμα που θα συλλεχθεί θα προσφερθεί για τις ανάγκες των παιδιών του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ. Η Φλόγα είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, που αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.

Με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα έρθουν σε επαφή με την σημασία και την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.

Φυσικά, όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, δίνοντας έτσι το πιο ισχυρό παράδειγμα στα παιδιά τους για το τι θα πει να προσφέρεις εθελοντικά προς όφελος όλων.

Το Bloode είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εθελοντών αιμοδοτών, ώστε να συνεισφέρει στην κάλυψη των αναγκών για αίμα. Με τις πρωτοβουλίες του προσπαθεί να συμβάλλει στην περαιτέρω οργάνωση του συστήματος αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Στη χώρας μας αναζητούνται ετησίως 700.000 μονάδες αίματος, εκ των οποίων μόνο το 45% καλύπτεται από σταθερούς εθελοντές αιμοδότες.

Το Bloode λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2014 και έχει κατορθώσει να συλλέξει αίμα ικανό να σώσει περισσότερους από 600 συμπολίτες μας. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη
• στη λειτουργία της πλατφόρμας εκκλήσεων για αίμα που φιλοξενείται στην σελίδα www.bloode.org, η οποία φέρνει σε επαφή αυτούς που έχουν ανάγκη με περισσότερους από 1300 εθελοντές
• στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού
• στην διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές και φοιτητές
• στη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα “Δεξαμενές Καθαρισμού” στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Μη λείψει κανείς!

 

Διαβάστε επίσης:

Διασκεδαστικές δραστηριότητες όταν μας τα χαλάει ο καιρός!

Edit

Originally posted 2016-02-22 13:14:59.