Μήπως τελικά μία babysitter ίσον καμία;
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Μήπως τελικά μία babysitter ίσον καμία;

February 11, 2017

author:

Parenting.gr

Μήπως τελικά μία babysitter ίσον καμία;

Έκανες το πρώτο σου παιδάκι και είσαι μια πολύ χαρούμενη και αγχώδης μαμά. Παρά την κούραση και το καθημερινό χάος, ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα και πριν το καταλάβεις χαιρετάς το παιδί σου από την αυλή του δημοτικού σχολείου. Η baby sitter έχει γίνει πλέον μέλος της οικογένειας και βοηθάει το παιδί με τα μαθήματα του, το παίρνει από το σχολείο, πολλές φορές χρειάζεται να το πηγαίνει σε εξωσχολικές δραστηριότητες, και να το απασχολεί μέχρι να επιστρέψεις από τη δουλειά.

Μα, που πήγαν τα όνειρα για μεγάλη οικογένεια και πολλά παιδιά; Αποφασίζεις πως δεν γίνεται να το καθυστερείς άλλο, ήδη τα παιδιά μεταξύ τους θα έχουν μια μεγάλη διαφορά ηλικίας, δεν θέλεις να την κάνεις και αγεφύρωτη.
Τι γίνεται, λοιπόν, όταν έρθει ένα 2ο μικρό μωρό; Όσα νομίζεις πως ξέχασες, επανέρχονται δυναμικά. Τα ξενύχτια, τα κλάματα, η κούραση και η διπλή ευτυχία. Θεωρούσες, ότι αφού έχεις ήδη μια baby sitter μέσα στο σπίτι, την οποία ξέρεις και εμπιστεύεσαι, δεν θα χρειαστείς άλλη βοήθεια και θα γυρίσεις ήρεμα στη δουλειά σου.

Η πραγματικότητα όμως έρχεται να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Ένα μωρό χρειάζεται την απεριόριστη προσοχή του ατόμου που το φροντίζει και τα ωράρια του είναι πολύ απαιτητικά. Η baby sitter πρέπει να μπορεί να βρίσκεται δίπλα του συνέχεια, να ακολουθεί τις δικές σου αναλυτικές οδηγίες ανατροφής ,να το ηρεμεί και να το απασχολεί.

 

Όταν μέσα στο σπίτι υπάρχει ένα ακόμα μικρό παιδί, που ήδη νιώθει ότι η προσοχή της μητέρας του φεύγει από επάνω του,  δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την απόρριψη και από το άτομο που τόσο καιρό το φρόντιζε αποκλειστικά  και που είχε συνηθίσει να περνά μαζί του καθημερινότητά του. Η babysitter σου δυστυχώς δεν μπορεί να φροντίζει σωστά συγχρόνως και τα δυο παιδιά. Πέραν από τις ζήλειες που θα δημιουργηθούν και τα προβλήματα συμπεριφοράς στο μεγάλο παιδί, σίγουρα και εκείνη θα δυσκολευτεί αρκετά.

Για αυτό, λοιπόν, η καλύτερη λύση είναι να διατηρήσετε τα πράγματα όπως έχουν για το μεγάλο σας παιδί,  μέχρι να προσαρμοστεί στη καινούργια ζωή στο σπίτι με ένα μικρό αδερφάκι και να του δώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να συνηθίσει. Αναζητήστε μια νέα  baby sitter που να ειδικεύεται στη φροντίδα μωρών, καθορίστε τα ωράρια που την θέλετε και ποιές ανάγκες σας θέλετε να καλύπτει και δώστε της κάποιο καιρό να προσαρμοστεί, ενώ είστε και εσείς μπροστά, πριν επιστρέψετε στον χώρο εργασίας σας.

 

Μέχρι το μωρό να μεγαλώσει, λογικά το μεγαλό σας παιδί δεν θα χρειάζεται baby sitter αλλά έναν εξειδικευμένο παιδαγωγό που θα το βοηθάει στη μελέτη. Έτσι η περίοδος που θα χρειάζεστε ταυτόχρονα δύο ανθρώπους για βοήθεια θα είναι μικρή αλλά θα διατηρήσει τις ισορροπίες μέσα στην οικογένεια.