Μήπως η κρυολιπόλυση είναι η λύση που ψάχναμε τόσο καιρό για να αδυνατίσουμε;
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΑΣΚΗΣΗ

Μήπως η κρυολιπόλυση είναι η λύση που ψάχναμε τόσο καιρό για να αδυνατίσουμε;

February 7, 2019

author:

Parenting.gr

Μήπως η κρυολιπόλυση είναι η λύση που ψάχναμε τόσο καιρό για να αδυνατίσουμε;

Τι είναι η κρυολιπόλυση;
Είναι μια νέα μέθοδος, που αντιμετωπίζει δραστικά τα προβλήματα τοπικού λίπους και έχει παρόμοια αποτελέσματα με τη λιποαναρρόφηση. Αποτελεί όμως μια μη επεμβατική λύση, που προβλέπει μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, αφού στην κρυολιπόλυση δεν υπάρχει νυστέρι. Το μεγάλο πλεονέκτημα της κρυολιπόλυσης είναι ότι δεν τραυματίζει το δέρμα και δεν επηρεάζει τους μυς και τα νεύρα. Πραγματοποιείται μόλις σε μία θεραπεία για κάθε μία από τις στοχευμένες περιοχές.

Πως λειτουργεί η κρυολιπόλυση;
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μια ειδική κεφαλή ανασηκώνει τον επιφανειακό ιστό σε επιλεγμένες περιοχές του σώματος. Στόχος είναι να παγώσει ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, με την τεχνολογία της ψύξης. Μέσα στις εβδομάδες που ακολουθούν μετά τη θεραπεία, ο οργανισμός αποβάλλει σταδιακά μέσω του λεμφικού συστήματος τα λιπώδη κύτταρα. Η απώλεια των πόντων γίνεται σταδιακά, οπότε δίνεται στο δέρμα η ευκαιρία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, χωρίς να χαλαρώνει. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε 6-8 εβδομάδες.

Που εφαρμόζεται η κρυολιπόλυση;
Σε όλες τις περιοχές που παρατηρείται συσσώρευση λίπους. Η κοιλιά, τα μπράτσα, οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η μέση και η πλάτη, είναι περιοχές που η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία, συμβάλλοντας στη δραστική μείωση των πόντων και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Γιατί να κάνω κρυολιπόλυση;
Είναι μια εντελώς ανώδυνη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος, που διορθώνει τις περιοχές με επίμονο πάχος. Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Το κόστος της συγκριτικά με τη λιποαναρρόφηση είναι προσιτό. Ενδεικτικά, ξεκινάει από 200€ και ανεβαίνε ανάλογα με την επιλογή των περιοχών και τις επαναλήψεις.

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης έχει διάρκεια περίπου 1 ώρας. Είναι εντελώς ανώδυνη, με εξαίρεση το αρχικό μούδιασμα εξαιτίας της έντονης αίσθησης του κρύου. Όσο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ασθενής νιώθει πολύ άνετα και μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο για να παρακολουθήσει τηλεόραση, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να τελειώσει τις δουλειές του στο laptop.

Πόσο ασφαλής είναι η κρυολιπόλυση;
Σύμφωνα με τους παλστικούς χειρουργούς, είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης και στα ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας.
Η μέθοδος όμως αντενδείκνυται σε περιπτώσεις ασθενών:
με βηματοδότη
με διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος
με δαχτυλίδι στομάχου
με πρόσφατες χειρουργικές τομές στις στοχευμένες περιοχές
με ιστορικό καρκινοπάθειας
που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι όλες οι “μέθοδοι” και οι “θεραπείες” που υπόσχονται ότι θα σβήσουν το τοπικό λίπος χωρίς κόπο και θα χαρίσουν αιώνια ομορφιά, δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα αν δεν συνοδεύονται από δίαιτα και σωστή διατροφή και φυσικά  άσκηση. Τα αποτελέσματά τους εκτός από τοπικά είναι και προσωρινά. Εάν θέλουμε να τους δώσουμε διάρκεια, πρέπει να αλλάξουμε τη διατροφική συμπεριφορά που οδήγησε στη συσσώρευση του λίπους και να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας.
Μόνον αυτός ο συνδυασμός θα φέρει αποτελέσματα!

Originally posted 2016-09-24 04:30:30.